Anahtar Kelimeler: Kozan Gençlik Merkezi’ ortak konferans

Kozan İHH ve Gençlik Merkezi’nden ortak konferans

Kozan İHH ve Gençlik Merkezi’nden ortak konferans

Kozan İHH ve Gençlik Merkezi organizatörlüğünde düzenlenen konferans liseli ve üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Asım Yapıcı tarafından “Doğu ve Batı Arasındaki İnsan” konulu konferans Kozan Belediye Sineması’nda Çarşamba günü saat 15.00’da başladı.

Konferansa, Kozan Belediye Başkan Vekili Süleyman Şenoğul, İHH Kozan ve Adana temsilcileri, kurum müdürleri, liseli ve üniversiteli öğrenciler katıldı. Konferans İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Arkasından Vahap Aşçıoğlu hoca tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kozan İHH ve Kozan Gençlik Merkezi tarafından ilk defa gerçekleştirilen konferans öncesinde İHH Kozan Temsilcisi Ferhat Kılıç bir konuşma gerçekleştirdi. İHH'nın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Ferhat Kılıç yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“İlkini düzenlediğimiz konferanslar dizisi bizlere yeni ufuklar açacak, dayanışmamızı daha da güçlendirecektir.   İHH Insani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış, savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini onlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kitada 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye'den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. İHH İnsani Yardım Vakfı faaliyetlerini gerçekleştirirken tüm dünyada; savaş ve savaşın etkisinin sürdüğu bölgelerde Afet bölgelerinde Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle, nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak iHH olarak temel hedefimizdir. Insani yardıma muhtaç hale getiren ve insanları mazlum hale getiren her türlü politika ve faaliyetleri ontemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için uluslararası arenada gerekli hukuki çalışmaları yaparak,  değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak iyiliği her zaman her yerde yaşatmak savaş ve doğal afetlerin sebep olduğu olumsuzluklar giderilerek bireylere ve toplumlara kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek olmak,

tüm dünyada yardımlaşma alanında öncülük ederek ülkeler ve kurumlar arasında iş birliğini geliştirip ortak bilinç oluşturmak. Yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşlarını güçlendirmek. Kriz anında en az zarar için en hızlı ve etkin şekilde bölgeye ulaşmak. Kalıcı projelerle kalıcı çözümler üretmek. Yoksulluğun giderilmesine ve sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlamak ana gayemizdir. Bu nedenle çalışmalarımızı, dünyada öncü olarak toplumlar arasında köprü olmak, mazlumun sesi olmak. sömürünün olmadığı adil bir dünyanın yeniden inşasına katkıda bulunmak. Emaneti en uygun şekilde kullanmak seffaf olarak insana hizmeti öne çıkarıp din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm insanlara yardım etmek İHH olarak temel ilkemizdir. Bu sebeple şu an dünyanın dört bir tarafinda hizmet eden tüm İHH gönüllülerini buradan saygıyla selamlyorum. Oncelikle bizleri ilmiyle onurlandıran değerli hocam Prof. Dr. Asım Yapıcı'ya teşekkürlerimi arz ediyorum. “

 

Kılıç'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Asım Yapıcı öğrencilere “Doğu ve batı arasındaki insan” konulu konferans verdi. Konferansta, doğu ve batı arasındaki insan farklılıklarına değinen Yapıcı, zaman zaman öğrencilerle de karşılıklı diyalog kurarak konferansa ayrı bir ahenk kattı. konferans sonunda Asım Yapıcı’ya çiçek takdiminde bulundu.