Anahtar Kelimeler: Kozan Milli Eğitim’ ballı

Kozan İlçe Milli Eğitim’de ballı ödül

Kozan İlçe Milli Eğitim’de ballı ödül

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl uygulanan maaşlı ödüllendirme listelerinin açıklanmasının ardından, Kozan’da görev yapan okul idarecileri ve öğretmenler yayınlanan listeye tepki gösterdiler.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş’in kendi kadrolarını oluşturma mücadelesi verdiği iddaa edildi.

LİSTEYE TEPKİ ÇIĞ GİBİ 

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş başkanlığında kurulan komisyon tarafından seçilen 64 kişilik listenin içerisinde 20 okul müdürü, 3 karı kocanın bulunmasının yanı sıra, Kozan ile özdeşleşen, sosyal yönü kuvvetli olan, ilçenin önde gelen nitelikli okullarına öğrenci gönderen okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin yer almaması yayınlanan listeye şaibe düşürdü.

 

Yaşanan süreç ile ilgili olarak, Haziran ayı içerisinde yapılacak olan okul müdürü atamalarının zemininin hazırlandığı ifade ediliyor. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş’in okul müdürü kadrolarlını oluşturmak istemesinin ürünü olarak, yayınlanan liste gösterildi.

MÜDÜRLERE EK PUAN

 

Listede yer alan 20 okul müdürünün önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan okul müdürü atamalarında diğer müdürlerin önüne geçmeleri için listede yer verildiği iddaa edildi.

Listede yer alan okul müdürlerinin yapılacak olan atamalarda ek puan alabilmeleri için listeye koyulduğu, bu sonuç ile birlikte listedeki müdürlerin diğer müdürlerin önüne geçmesi sağlanacağı ön görülüyor.  Ayrıca, listede yer alan okul müdürlerinin bir çoğunun öğretmen olarak gösterilmesi iddiaları ispatlar nitelikte.

LİSTEDE KARI KOCA VAR

64 öğretmen ve idarecinin yer aldığı listede karı koca öğretmenlerin bulunması “Bu nasıl bir adalet anlayışı?” yorumlarına neden olurken, listede 3 karı koca öğretmen bulunuyor. Konu ile ilgili bilgi alış-verisinde bulunduğumuz bir çok öğretmen ve idareci,

“Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından her yıl uygulanan ve en az 3 başarı belgesi almış öğretmen ve idarecilerimiz kurulan komisyon seçimleri ile ödüllendiriliyor.

Bu yıl ilçemizde 64 idareci ve öğretmen ödüllendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü’müz başkanlığında kurulan komisyona ilçemizde 3 defa başarı belgesi alan yaklaşık 200 öğretmen ve idareci başvurdu. Ortaya çıkan listede, 20 okul müdürünün yer alması bizlerde şok etkisi yarattı. İlçemizde marka haline gelmiş okullarımızdan hiçbir idareci ve öğretmen maalesef listede yer almadı. Listede, önümüzdeki Haziran ayında istedikleri okula gönderilmek istenen okul müdürleri yer aldı. Bu listede ismi gecen okul müdürlerine ek puan veriliyor. Dolasıyla listede yer alan okul müdürlerinin istedikleri okula gidebilmelerinin yolu resmi olarak açılmış oluyor. Ayrıca, listede yer alan okul müdürlerinin bakanlık tarafından dikkat çekmemesi için öğretmen olarak gösterilmesi ayrı bir manidar durum. İlçe Milli Eğitim Müdürü adaleti koruyamamıştır” şeklinde konuşarak listeye tepki gösterdiler.