KOZAN İLK KEZ “KAR“ İLE MÜCADELE EDİYOR

KOZAN İLK KEZ “KAR“ İLE MÜCADELE EDİYOR

Kozan’ın kuzeyinde etkisini sürdüren kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan köy yolları, Kozan Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından temizlenerek tekrar hizmete açılıyor.

Yeni büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte mahalleye dönüştürülen köylerin yol bakım ve onarım işleri ilçe belediyelerine bağlanmıştı. Bu kapsamda merkez mahallelerin yanı sıra toplam 103 mahalleye hizmet götüren Kozan Belediyesi, ilçenin kuzeyinde kar yağışı nedeni ile yolları kapanan kırsal mahallelerde yol açma çalışması başlattı. Fen işleri Müdürlüğü şantiye şefliği bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri, Kayseri ili sınırında bulunan Marankeçili, Kalkumaç, Görbeyaz, Akkaya, Kapukaya ve Yukarıkeçili mahallelerinin yollarını ulaşıma açtı.Karla mücadele çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; "Kozan Belediyesi olarak bu yıl ilk kez kar ile mücadele ekibi oluşturduk. Ekiplerimiz kilometrelerce uzakta zor koşullarda vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.