Anahtar Kelimeler: Kozan kalkınmada öncelikli yolunda

Kozan kalkınmada öncelikli ilçe olma yolunda

Kozan kalkınmada öncelikli ilçe olma yolunda

Geçim kaynağı tarım olan Kozan'da sanayileşme adına kalkınmada öncelikli ilçe konumuna gelebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Şu an için 4. derece kalkınmada öncelikli ilçe konumunda olan Kozan’ın 6. dereceye yani tam kapasiteli teşvik bölgesi haline getirilmesi için girişimler sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Organize Sanayi Bölge Müdürü Fatih Aydın ve Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir birlikte ziyaret ettiler. Kozan bölgesinin kalkınmada öncelikli ilçe konumuna getirilmesi noktasında Bakan Varank’a sunum yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kozan'dan giden heyete yakın ilgi ve alaka gösterdi. Yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak işlerin hızlandıracağı kaydedildi.

Kalkınmada öncelikli ilçe olunca ne olacak?

Zaman zaman herkesin örnek verdiği Kadirli kalkınmada öncelikli ilçeler arasında. Buraya yeni yatırımcı herhangi bir işletme kurduğunda devlet tarafından büyük destekler veriliyor. Yatırımcı desteğin verildiği bölgeye giderek yatırım gerçekleştiriyor. Kozan'da böyle bir teşvik alanı olmadığı için organize sanayi bölgesinde maalesef gelişme sağlanamıyor. Kalkınmada öncelikli ilçe konumuna geldiğimizde yatırımcı alacağı destekten dolayı Kozan bölgesine yatırım gerçekleştirebilecek. Fabrika kurumundan, SGK prim ödemelerine kadar birçok alanda devletten destek alan yatırımcı Kozan'da ekonomiye ve iş alanına istihdam sağlamış olacak.

Yıllardan bu yana Kozan'ın kalkınmada öncelikli ilçe olması için gerekli girişimler yapıldı. Yapılan bu ziyaretle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kozan'ın kalkınmada öncelikli ilçe konumuna gelmesi için imzayı atması ve çalışmaları yapması bekleniyor. Kalkınmada öncelikli ilçe demek sanayisi ve ekonomisi güçlü ilçe demek olacak.