KOZAN KENT KONSEYİ YANAN ORMANA FİDAN DİKTİ

KOZAN KENT KONSEYİ YANAN ORMANA FİDAN DİKTİ

Kozan Kent Konseyi yanan orman alanlarını ağaçlandırma etkinliği düzenledi.

Kozan Kent Konseyi Çevre Sorunları ve Tabiat Varlıklarını Koruma Grubu tarafından Kozan Orman İşletmesi Müdürlüğünün katkıları ile gençlere çevre bilinci kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, geçtiğimiz yıllarda ilçeye bağlı Durmuşlu Mahallesi sınırlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında zarar gören alanlara bin adet fidan dikildi.

 

Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, üniversite öğrencileri, anaokulu öğrencileri ve Kozan Ülkü Ocağınından öğrenciler bir araya geldi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, gençlere çevreyi koruma bilinci aşılamanın dünyanın geleceğini kurtarma anlamına geldiğini vurguladı. Fidan dikme etkinliğine destek veren Kozan Orman İşletmesi Müdürü Veysel Önen, işletme müdürlüğünün Kozan Belediyesi ve Kozan Kent Konseyinin düzenleyeceği bu tür faaliyetlere her zaman destek olacağını ifade etti.

 

Kozan Belediyesi’nin çalışmalarında çevreye duyarlı davrandığını ve sağlıklı, yaşanabilir bir Kozan için büyük gayret gösterdiğini söyleyen Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarına da bu anlamda çok büyük görev düştüğünü belirtti.

 

Kent protokolünün öğrencilerle birlikte fidan diktiği etkinliğe Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Adana milletvekili adayı Ali Demir, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın, Kızılay Kozan Temsilcisi Enver Erkuran, Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Çolak, Kozan Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Sacit Öztürk ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.