Anahtar Kelimeler: Kozan Konseyinden büyük

Kozan Kent Konseyinden büyük adım

Kozan Kent Konseyinden büyük adım

Kozan Ekspres Gazetesinin çağrısına Kozan Kent Konseyi cevap verdi. Vilayetlik hakkımız için ilk adım atıldı.

Kozan Kent Konseyi Kozan'ın  il olma hakkının geri verilmesi gündemi ile toplanarak Kozan’ın İl olması için sesini Ankara’ya duyurmak istiyor.

2023 yılında Türkiye Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl konuşulması ve bunu hak eden ilçeler arasında olduklarını beyan eden Kozan kent Konseyi Başkanı Derya TÜFEKLİ 96 yıl önce Kozan’ın vilayet olduğunu ve o dönem vilayet hakkının elinden alınan ilçenin yeniden hak ettiği değerlerine kavuşması gerekliliğine dikkat çekti.

Kozan Kent Konseyi üyeleri ile bir araya gelen Derya TÜFEKLİ Kozan’ın vilayetlik hakkının geri verilmesi yatırımlardan hak ettiği teşviklerin bölgeye kazandırılarak Adana’nın Kuzey ilçelerinin büyük bir kalkınma sürecinin başlangıcı olacağının da altını çizdi.

Kozanda sivil toplum temsilcileri, oda temsilcileri kurum temsilcilerinden oluşan Kent konseyi üyeleri Kozan’ın Vilayetlik hakkının geri alınmasının siyaset üstü bölge geleceği açısından önemli olduğuna değinerek Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli gibi Adana'nın merkeze en uzak olan ilçelerinin de Kozan’ın il olması ile yatırım teşviklerinin artarak hizmet alanında daha verimli olacağına değinildi.

Kozan’ın il olma hakkının geri alınması ve Cumhuriyetin 100. Yılında 100 il olması için il olacak ilçeler arasında adının olduğunun altını çizen Kent Konseyi Yürütme kurulu ortak bir karar aldığını açıklayan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli  “ Kozan’ın yeniden elinden alınan il hakkının geri alınması için Geçmişte atılan adımları referans alarak, özellikle halkın dahil olacağı İmza kampanyası veya konu ile ilgili tanıtım etkinlikleri ile halkın sahiplendiği bir noktaya getirerek, Ankara’ya Türkiye Büyük Millet Meclisine sesimizi duyurmak bu haklı talebin yerine gelmesi için Kozanlılar olarak tek yürek olduk. Siyaset üstü bir gündem ile sesimizin Ankara’dan duyulmasını Kozan’ın il olmasını istiyoruz. Bunun için tüm kurumlar sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız bir araya gelerek çalışmalarımızı gündeme taşıyacağız" dedi.