Anahtar Kelimeler: KOZAN LİSESİ’ ATATÜRK’ PROGRAMI

KOZAN LİSESİ’NDEN ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

KOZAN LİSESİ’NDEN ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete intikalinin 81. yıl dönümü nedeniyle Kozan Lisesi tarafından muhteşem bir anma programı gerçekleştirildi.

 

 

Pazar günü Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programdan sonra, 11 Kasım sabah saat 09.00’da Kozan Belediye Sineması'nda öğrencilerin, protokolün ve öğretmenlerin de katılımıyla muhteşem bir anma programı gerçekleştirildi.

Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirilen Atatürk'ü Anma Programını Kozan Anadolu Lisesi organize etti. Program, 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez günün önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Sönmez konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 10 Kasım,

         Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal etmesinin 81. yılı. İçimizdeki seksen bir yıllık hüzünle Kurucu Liderimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

İstiklâl ve İstikbalimizin Lideri Mustafa Kemal;

         1881’de Selanik’te doğan kabına sığmayan, asker olmak istediği için askeri okullarda okuyan idealist bir öğrenciyken bile memleket meselelerinden uzak kalmadı hep ülkesine parlak bir gelecek düşledi.

          Selanik’te Batıyı, Manastır’da Türk kültürünü, Sofya’da Balkanları, İstanbul’da devlet yönetimini ve Şam’da İslam dünyasını tanıyan Mustafa Kemal, adeta Mevlana’nın pergel metaforunda belirttiği gibi bir ayağı millî değerlerine sabitlenen diğer ayağı ile tüm dünyayı tanıyan çok yönlü bir lider olarak yetişti.

          Kurmay Yüzbaşı olarak başladığı Şam’da başladığı askerlik göreviyle cepheden cepheye koştu, en zor görevler için daima gönüllü bir nefer oldu Mustafa Kemal,

          “Gazateci Şerif” adıyla gizli görevle gittiği Trablusgarp’ta halkı örgütleyip, emperyalizme karşı ilk zaferini kazanarak Milli Mücadelenin provasını yapan genç bir subaydı Mustafa Kemal

           Çanakkale’de “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyerek “bir kahraman doğuyor”  dedirten Conkbayırı’nda göğsündeki saat sayesinde şarapnel parçasından kurtulan ülkesi için hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide yol alan geleceğin komutanıydı Mustafa Kemal

           Kafkasya’da Muş ve Bitlis’i, Suriye’de Halep’i düşman elinden alan Millî sınırları çizerken, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla Samsun’a çıkacağı günü düşleyen Milli bir liderdi Mustafa Kemal.

          Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisini açıp, yeni bir devletin temellerini atarken, bir gün gelip ilan edeceği Cumhuriyetin hesaplarını yapan Yeni Türk Devletine, Türkiye Cumhuriyeti adını veren Kurucu Cumhurbaşkanımız oldu Mustafa Kemal

          Milletinden aldığı güçle ülkesini istikbale taşıyacak inkılâpları yapan değişim lideri olarak, “Davamız, milletimizi en medeni ve refah seviyesi en yüksek milletlerden biri olarak yükseltmektir” diyen davası millet olan öncüydü Mustafa Kemal

          Millet Mekteplerini açıp, eline tebeşiri alarak bizlere Başöğretmen olan,          Soyadı Kanunuyla soyumuzu soylandıran Mustafa Kemal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kendisine verdiği soyadla “Atatürk” oldu.

          Hedefimiz “Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır” diyerek yeni Türk Devletine ebedi istikameti gösteren, hedefleriyle ölümsüz önderimiz oldu Mustafa Kemal Atatürk

         10 Kasım 1938’de ebediyete irtihal eden, bugün burada hüzünle andığımız unutulmaz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk,

         O bir deha komutandı, o bir siyasi parti lideriydi, o bir Millî Mücadele önderiydi, o bir vatanperverdi, o bir devlet kurucusuydu ve o bir ülkeye yüzyılları aşacak istikameti çizen geleceğin lideriydi. Yani o bir bedende çok insandı.

           Aziz Atatürk, İşaret ettiğin “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefine Yüce Türk Milletimizi ulaştırmak için, her zaman olduğu gibi bundan sonra da daima çalışacağız.

          81. yıl önce bugün aramızdan ayrılan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, arkadaşlarını, canlarıyla ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, Mustafa Kemal Atatürk ve daha nice kahramanlar yetiştiren Yüce Türk Milletimize saygılar sunuyoruz. “

Kozan Lisesi tarafından organize edilen anma programında öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel ve anlamlı sahneler salonda bulunan herkes tarafından büyük beğeni topladı. Öğrenciler tarafından; Evrensel Atatürk, Atatürk Oratoryosu, türküler, zeybek, Atatürk'ün anılarının kısa kısa canlandırıldığı gösteriler, Atatürk'ün sevdiği şarkılar, “Atatürk'ü anlamak” isimli video gösterimi, vatanı sevmek konulu kart etkinliği ve bir çok Atatürk konulu sahneler herkes tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Öğrenciler, Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümünde profesyonel bir şekilde hazırlanan programda Ata’larını rahmet, şükran ve minnetle andılar. Anma programı sonunda, salonda bulunan protokol mensupları dahil herkes ayağa kalkarak programı hazırlayan öğrencileri ve öğretmenleri alkışladılar.