Anahtar Kelimeler: Kozan modern hayvan pazarına kavuşuyor

Kozan modern hayvan pazarına kavuşuyor

Kozan modern hayvan pazarına kavuşuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ kapsamında, Kozan Belediyesi'ne ait hayvan pazarı modern bir hale getirilerek yeniden yapılacak.

Kırsal mahallelerde yaşayan ve geçimini hayvancılık ve tarım ile sağlayan vatandaşların ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler İFAT destekli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, Kozan hayvan pazarı modern bir hale kavuşturulacak. Rakımı 600 metre ve üzeri mahallelerde Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Pozantı ilçelerinde uygulamaya konulan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi sayesinde köylü vatandaşların şehirlere göç etmesinin önüne geçilerek. Bu bölgelerde ekonomiye katkı sağlanması için yapılacak projeler hazırlanıyor.

Bu kapsamda, mevcut hayvan pazarının yeri Adana İl Tarım Müdürlüğü ve Kozan Belediyesi ile karşılıklı imzalanan protokol ile birlikte yeniden modern bir hale getirilecek. Ihalesi İFAT tarafından yapılacak olan yeni hayvan pazarının proje işlerini Kozan belediyesi yürütüyor. Yapılacak çalışmaların ardından 14 dönüm arsa üzerine 3000 metrekare kapalı alanı olan ve içerisinde; idari bina, konaklama, mescit, cafe, canlı alışveriş merkezi ve daha birçok hizmeti kapsayacak proje Kozan Belediyesi tarafından hazırlandı.

Yapılması hedeflenen modern hayvan pazarının ihale işlemleri tamamlandıktan sonra bir an önce yapılması bekleniyor. Kozan'a yapılacak modern hayvan pazarı ile birlikte çevre il ve ilçelerden de Kozan'a hayvan satışı yapmak için gelen tüccarlar ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlayacak.