Anahtar Kelimeler: Kozan ' LÖSEV Fayda Projesi Tanıtıldı

Kozan MYO'da LÖSEV Fayda Projesi Tanıtıldı

Kozan MYO

Kozan Meslek Yüksekokulu, Farkındalık Etkinlikleri kapsamında 8.sini düzenlediği seminerde LÖSEV Adana Ofis Fayda Proje Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak, öğrencilere LÖSEV'in faaliyetlerini ve gönüllülük çalışmalarını anlattı.

Seminerde, LÖSEV'in kurulduğu günden bu yana yürütmüş olduğu projeler kapsamında LÖSEV Köyü, LÖSEV İncileri, anne üretim atölyeleri; lösemili hastaların tedavilerinde kullanılan hastane, okul ve otelleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, elde edilen gelirlerin lösemi tanısı alan çocuk ve yetişkinlere maddi manevi destek vermek için kullanıldığı vurgulandı.

 

Nadide Büşra Kaynak, LÖSEV'in erken teşhisle löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, bu tür seminerler düzenleyerek ve toplumu bilinçlendirecek farkındalık oluşturan kampanyalar ve gönüllülük çalışmaları ile kapsamın genişlemesini sağladıklarını söyledi.

 

LÖSEV Fayda Projesi'nin de bunlardan biri olduğunu bildiren Kaynak, tüm Türkiye genelinde Üniversite öğrencilerine ulaşarak lösemi hakkında bilinçlendirme seminerleri ile gönüllü olmanın da önemine vurgu yaptı.

 

Seminer sonunda, Çukurova Üniversitesi Kozan MYO öğrencileri, gönüllü LÖSEV üyesi olarak çalışmalara katkıda bulunmaya karar verdi. Bu kapsamda tekrardan gönüllülük eğitimi alarak her biri LÖSEV İncileri olarak farkındalık oluşturmaya çalışacaklar.

 

Yüksekokul Müdürü Yurdadog: "Lösemi hastalarına destek vermenin önemine inanıyoruz"

 

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Volkan Yurdadog, seminerin ardından yaptığı açıklamada, lösemi hastalarına destek vermenin önemine inandıklarını belirterek, "LÖSEV, lösemili hastalara maddi manevi destek sağlayan önemli bir kuruluştur. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin de gönüllü olarak çalışmalara katkıda bulunacak olması bizleri memnun etti. Öğrencilerimize ve LÖSEV'e teşekkür ediyoruz" dedi.