Tarih: 16.08.2024 12:41

Kozan Organize Sanayi Bölgesi Camisine Kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

KOSB Bölge Müdürü Fatih Aydın ve yönetim kurulunun girişimleriyle kurulan "Kozan OSB Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği" çalışmalarını tamamlayarak bu sabah caminin temelini attı. Tören, hayır amacıyla kesilen kurban ve edilen dualarla başladı.

 

İlçe Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleşen törende, dernek başkanı ve Kozan'ın sevilen iş insanı Hilmi Baysal, proje detaylarını paylaştı. 320 metrekare kapalı alanı bulunan ve yaklaşık 600 kişilik kapasiteye sahip olacak tek minareli caminin en önemli özelliği düz ayak olması. Cami, üç bölümden oluşacak; kadın bölümü üst katta 70 m², alt katta ise cemaat bölümü yine 70 m² olarak hizmet verecek.

 

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki cami ihtiyacını karşılayacak olan bu yeni cami, tamamlandıktan sonra 600 kişiye ibadet imkânı sunacak. Temel atma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törenin ardından ilçe müftüsü Mustafa Kaya tarafından dua edildi ve kurban kesildi. Daha sonra butona basılarak caminin temeli atıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —