Anahtar Kelimeler: Kozan arıtma tesisi - Merkezi kuruluyor

Kozan OSB’ye atık su arıtma tesisi ve Ar-Ge Merkezi kuruluyor

Kozan OSB’ye atık su arıtma tesisi ve Ar-Ge Merkezi kuruluyor

Kozan Organize Sanayi Bölgesine yapılacak atıksu arıtma tesisi ve Ar-Ge Merkezi kurulması için Çukurova Kalkınma Ajansı’na yapılan başvuru onaylandı.

Kozan'ın gelişmesi adına önemli rol oynayan Kozan Organize Sanayi Bölgesinde atık su arıtma tesisi ve Ar-Ge Merkezi’nin yapılması için Çukurova Kalkınma Ajansı’na proje hazırlanarak başvuruda bulunuldu. Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 yılı Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Programına "Kozan OSB ile güçleniyor" projesi ile başvuruldu. Yapılan değerlendirme sonucunda, proje ajans tarafından onaylandı. Hazırlanan proje ile birlikte Kozan OSB Ar-Ge Merkezi kurulacak. OSB’de üretim kapasitesinin ve verimliliğin artırılması, ayrıca atıksu arıtma tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin toplam bütçesi 3 milyon 211 bin 112 TL olarak belirlendi. Bu paranın 2 milyon 408 bin 334 lirası Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak verilecek.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın, yatırımcıların Kozan Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım faaliyetlerini yapması için önemli eksikliklerden bir tanesinin atık su arıtma tesisinin olduğunun altını çizdi.

Aydın: “Geçtiğimiz hafta Cuma günü Çukurova Kalkınma Ajansı hangi projelerin geçtiğini açıkladı. Kozan Organize Sanayi Bölgesi olarak asıl listede yer alıyoruz. Bundan sonraki süreçte kalkınma ajansı ile sözleşme imzalayıp daha sonrasında da atık su arıtma tesisini ve Ar-Ge Merkezi’ni OSB’ye kazandıracağız. Birçok yatırımcının girişimleri de sürüyor. Istihdamın gelişmesi ve yatırımcıların Kozan'a gelmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Ben de bu anlamda emeği geçen başta yönetim kurulumuz olmak üzere, Sayın kaymakamımıza, Adana Vali’mize ve bölge milletvekillerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız daha güzel bir Kozan, istihdamı daha büyük bir OSB. Bu anlamda elimizden gelen gayretin daha da fazlasını göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.