Kozan Sosyal Hizmet Merkezi yeni binasına kavuşuyor

Kozan Sosyal Hizmet Merkezi yeni binasına kavuşuyor

Yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binasında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam incelemelerde bulundu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kozan Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren kuruluşu Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2016 yılından bu yana hizmet verdiği Cumhuriyet Mah. Irmak Caddesi No :90 adresinde bulunan geçici hizmet binasından 30 Ağustos 2020 tarihinde Karacaoğlan Mahallesi 11053 Sokak No:2/A adresine taşınıyor.

Bina ve taşınma süreci ile ilgili incelemelerde bulunan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam açıklamasında; “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2017 yılı yatırım programına alınarak 2018 yılında inşasına başlanılan yeni hizmet binası inşaatı Ağustos 2020 tarihi itibariyle tamamlanmış ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Kozan ile birlikte İmamoğlu, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerine hizmet veren Sosyal hizmet Merkezi Müdürlüğünün yeni hizmet binasında, mevcut Engelli Evde Bakım Hizmetleri, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri, korunmaya muhtaç çocuk, engelli ve yaşlı kurum bakımı işlemleri, Doğum Yardımı, Engelli Kimlik işlemleri, Şehit Yakınları ve Gaziler işlemleri yanı sıra Aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri, Kadının Toplumsal hayattaki yerinin destekleyecek faaliyetler de yapılabileceğini, halihazırda 29 personel ile hizmetine devam eden Kuruluşun Aile Çalıma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2019 yılı sonunda başlattığı personel alım çalışmaları sonucunda kuruluşa yeni takviyeleri olacak” dedi.

İncelemede Kozan Kaymakamı Sayın Şafak Gürçam ’a Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa GÖKBOĞA eşlik etti

İçerisinde 23 büro, 2 grup etkinlik odası, 1 çok amaçlı salon ve 3 iş uğraşı atölyesi bulunduran yeni hizmet binası son teknoloji soğutma ve doğalgazlı ısınma sistemleri ile donatıldı. Çok amaçlı salonunda seminer, panel ve etkinliklerin düzenlenebileceği her türlü ekipmanın mevcut olduğu öğrenildi