Anahtar Kelimeler: Kozan Tarihinde Özarslan Sinop Valisi

Kozan Tarihinde İlk Özarslan Sinop Valisi oldu

Kozan Tarihinde İlk Özarslan Sinop  Valisi oldu

Kozan tarihinde ilk defa Kozan’lı bir kaymakam yayınlanan son valiler kararnamesi ile Vali olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan Valiler Kararnamesinde birçok il vali değiştirdi. 

Gerçekleşen atamalar ile birlikte Adana Valisi Süleyman Elban  İzmir Valisi olarak atandı. Elban’dan boşalan, Adana Valiliği koltuğuna ise İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger atandı.

Aynı kararnamede Bursa Nilüfer Kaymakamı olarak görev yapan Kozanlı hemşerimiz Mustafa ÖzarslanSinop  Valisi olarak atandı.

Ülke genelinde en başarılı kaymakamların başında yer alan hemşerimiz Sinop  Valisi Mustafa Özarslan’ın atama kararı ilçede ve sevenlerinde büyük sevinç yaşatırken Özarslan Kozanlı ilk vali olma unvanına aldı.

Yapılan atamalar sonrasında yeni valiler pazartesi itibari ile yeni görev yerlerinde göreve başlayacakları ifade ediliyor. 

Sinop  Valisi Mustafa Özarslan Kimdir?

Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa ÖZARSLAN, 1968 yılında Adana İlinin Kozan İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. İngiltere MargateCollege'de İngilizce dil eğitimi aldı (1991). İngiltere'de Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı (2001). Van 100.Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sosyoloji alanında ikinci yüksek lisansını yaptı (2002). Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Bölümünde Doktora programını tamamladı (2010).

12 Ağustos 2022 Tarihli ve 31924 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan İçişleri Bakanlığı'na ait atama kararı ile Nilüfer ilçe Kaymakamlığına atanan Dr. Mustafa ÖZARSLAN, 26.08.2022 tarihinde görevine başlamıştır. Evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.