Anahtar Kelimeler: Kozan YÜREK

Kozan TEK YÜREK

Kozan TEK YÜREK

“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla Kozanlı on binlerce yurttaş Türk bayraklarıyla şehitlerine saygı, milli birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirdiler.

27 Şubat 2020 akşamı İdlip'ten gelen acı haberle tüm Türkiye yasa boğuldu. Türkiye'nin dört bir tarafına kor ateş düştü. 36 şehidin verildiği hava saldırısı sonrası tüm Türkiye tek yürek olarak şehitlerine ve gazilerine sahip çıktı.

Kozan Kaymakamlığı tarafından organize edilen “Şehitlere saygı, milli birlik ve beraberlik yürüyüşü” on binlerce Kozanlı yurttaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, 7'den 70'e eline ay yıldızlı Türk bayrağını alan Kozanlılar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştirdiler.

Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşe Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile birlikte protokol mensupları, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, oda başkanları, şehit aileleri, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı. Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı’nın birbirinden güzel milli birlik ve beraberlik marşları ile sloganlar atılarak Türk Büyükleri Anıtı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, yurttaşların gözlerindeki vatan ve bayrak sevgisi ön plana çıktı.

Türk Büyükleri Anıtı’nda Kur'an-ı Kerim okunarak ilçe müftüsü Celil Karaca tarafından dua edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu program sonunda vatandaşlar sorunsuz bir şekilde ayrıldılar.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Milli birlik ve beraberliğimizin perçinleştirilmesi adına Kaymakamlık olarak vatandaşlarımızın katılımı ile yürüyüş gerçekleştirdik. Bu anlamda Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan bütün Kozanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Türkiye için şehitlerimize sahip çıkmak için bizler tek yürek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Saniye Gökçe isimli bir kadın çocuklarıyla birlikte yürürken; “Bizder Kozanlı olarak milliyetçiyiz. Vvatanını ve milletini seven insanlarız. Şehitlerimize el uzatan şerefsizlerin elini kırmak bizlerin boynunun borcudur. Bizler Türkiye'nin geleceği için sınırda ve sınır ötesinde operasyon yapan askerlerimizin yanındayız. Onların sapasağlam mücadele etmeleri için dualarımızı eksik etmiyoruz. Allah her zaman olduğu gibi Türk'ün yanındadır. Şunu da hiç kimse unutmasın: “Bir Türk Dünyaya Bedeldir.”

 Yurttaşlar sloganlar atarak yürüyüşlerini gerçekleştirirken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar da ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlara balkonlardan ve pencerelerden alkışlarla destek oldular. Kozan milli birlik ve beraberliğine şehitlerine ve Türk bayrağına sahip çıktı.