Kozan Ticaret Odası, İnşaat Sektöründeki Meslek Gruplarını Buluşturdu

Kozan Ticaret Odası, İnşaat Sektöründeki Meslek Gruplarını Buluşturdu

Kozan Ticaret Odası, meslek gruplarıyla gerçekleştirdiği toplantı serisini sürdürüyor. Bu kez, inşaat sektöründeki meslek grupları, Başkan Mustafa Kandemir yönetimindeki toplantıda bir araya geldi.

Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen buluşmada özellikle, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminin ardından inşaat sektöründeki durgunluk göz önünde bulunduruldu.

Toplantıda vatandaşların, yüksek katlı binalarda oturmak istemediklerini ifade etmeleri dikkat çekti. Bu konuda Kozan Belediyesi'nin Zemin Artı 5 projesi gündeme geldi. Proje, Kozan Belediyesi tarafından hazırlandı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne sunuldu.

İnşaatçılar ise son zamanlardaki ekonomik dalgalanma sebebiyle yüksek girdi maliyetlerinden şikayetçi. Yaptıkları işin karşılığında zaman zaman zarar etmek zorunda kaldıklarını belirttiler. İşçilik, girdi maliyetleri ve diğer kalemlerdeki artışların sektördeki sıkıntıları büyüttüğünü vurguladılar.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, geçtiğimiz hafta narenciye üreticilerinin ardından şimdi de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlere çağrı yaptı. Kandemir, Kozan'da bir müteahhitler birliğinin kurulması gerekliliğini vurgulayarak birlik ve beraberlik içinde hareket edildiği zaman her konunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Toplantıda, artık vatandaşların psikolojik sorunlar ve imar planları sebebiyle çok katlı apartmanlarda oturmak istemedikleri dile getirildi. Kozan Belediyesi'nin hazırladığı Zemin Artı 5 projesini destekleyenler olduğu gibi, projeyi sorgulayanlar da görüşlerini dile getirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda ortaya konan sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm için hükümetten ve ilgili yetkililerden destek istendi.