Anahtar Kelimeler: KOZAN TİCARET ODASI KOZAN ÇALIŞIYOR

KOZAN TİCARET ODASI, KOZAN İÇİN ÇALIŞIYOR

KOZAN TİCARET ODASI, KOZAN İÇİN ÇALIŞIYOR

Kozan Ticaret Odası, son bir yılda üyelerine ve Kozan'a yönelik çeşitli faaliyetleriyle ilçenin kalkınmasına katkı sağladı.

Oda, lavanta tescil belgesinden, gümrük müdürlüğüne, milletvekilleri ziyaretinden duble yol müracaatına kadar birçok konuda çalışmalar yürüttü.

Kozan Ticaret Odası'nın 2023 yılı faaliyetlerini değerlendirmek üzere toplantı düzenledi. Toplantıya, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Meclis Başkanı Özgür Ataş, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kandemir, 2023 yılının Kozan için başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Kandemir, "Üyelerimize ve Kozan'a yönelik çeşitli faaliyetlerimizle ilçenin kalkınmasına katkı sağladık. Lavanta üretiminde Türkiye'de öncü olma yolunda önemli adımlar attık. Gümrük Müdürlüğü Kozanak'ın açılmasıyla birlikte, ilçemizin ihracat potansiyeli arttı. Adana milletvekilleri ile yaptığımız görüşmelerde, Kozan'ın sorunlarının çözümü için önemli adımlar attık. Kozan Sivas yolunun Tufanbeyli-Kozan arasındaki kısmının duble yol yapılması için müracaatlarımızı yaptık. Önümüzdeki yıllarda da Kozan'ın gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kandemir, ayrıca, 2023 yılında düzenledikleri eğitimler hakkında da bilgi verdi. E-ticaret, sosyal medya, dijital pazarlama, finansal okuryazarlık, ihracat, girişimcilik, liderlik, kalite yönetimi, müşteri ilişkileri ve satış teknikleri gibi konularda bilgilendirme ve beceri geliştirme eğitimleri verdiklerini belirtti. Bu eğitimlerin üyelerinin işletmelerini daha verimli ve rekabetçi hale getirmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Kandemir, son olarak, 2023 yılında gerçekleştirdikleri sempozyumlar, ziyaretler ve toplantılardan da bahsetti. Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu'nda iş hukuku, ticari uyuşmazlıklar, tahkim ve arabuluculuk konularında bilgilendirme yapıldığını söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ederek Kozan'ın ekonomik durumu, yatırım olanakları ve sorunları hakkında görüştüklerini aktardı. Ayrıca, her ay düzenli olarak yaptıkları meclis toplantılarında farklı kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini ağırladıklarını ve ilçenin gündemini değerlendirdiklerini kaydetti.

Toplantıda ayrıca, TOBB Adana Genç Girişimci İcra Komisyonu Üyeliği’ne seçilen Mimar Talip Dağlı ve Kadın Girişimci Komisyonu’na seçilen Alev Ataş’a çiçek takdimininde bulunuldu.

Kozan Ticaret Odası'nın 2023 yılında yaptığı çalışmalar, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağladı. Oda'nın önümüzdeki yıllarda da bu çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.