Kozan Ticaret Odası Meslek Grupları ile Toplantılarını Sona Erdirdi

Kozan Ticaret Odası Meslek Grupları ile Toplantılarını Sona Erdirdi

Kozan Ticaret Odası, bünyesinde bulunan 7 meslek grubu ile ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirerek sorunlarını masaya yatırdı.

Son grup olan 7. meslek grubu toplantısında özel eğitim kurumları, sürücü kursları, rehberlik araştırma merkezleri gibi meslek gruplarının temsilcileri yer aldı.

Toplantıya Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir başkanlık yaptı. Toplantıda özellikle özel eğitim konusundaki sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Sürücü kurslarının yaşadığı sıkıntılar da uzun bir süre tartışıldı. Adana'daki fiyat ile ilçelerdeki fiyatlar arasındaki farkın neden olduğu sorunlar gündeme geldi. İlçelerdeki ehliyet sınavı sonuçlarının başarısından dolayı sürücü kurslarına bazı baskılar yapıldığı ve bundan dolayı sıkıntılar yaşandığı ifade edildi.

Özel eğitim kurumlarındaki kurum temsilcileri, uyuşturucu madde ile mücadele konusunda elbirliği ile çözüm odaklı çalışılması gerektiğini ifade ettiler. Merdiven altı olarak tabir edilen özel ders adı altında vergi vermeden ders veren kişilerin kendileri için büyük bir sorun olduğunu dile getirdiler. Uyuşturucu ile mücadele konusunda herkes hem fikir olarak mutlaka ama mutlaka çözüm bulunması gerektiğine odaklandı.

Hem özel eğitim kurumları hem sürücü kursları hem de diğer meslek grupları kendi alanlarındaki sorunları dile getirdi. Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, bu sorunların tamamını not aldıklarını ilgili yerlerle görüşerek çözüm bulma noktasında mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

7 meslek grubunun toplantısının ardından büyük bir toplantı gerçekleştirilerek bütün meslek gruplarının bulunduğu bir toplantı daha gerçekleştirilecek. Bunun da önümüzdeki haftalarda yapılması planlanıyor.