Kozan Ticaret Odası, Sorunları Masaya Yatırdı

Kozan Ticaret Odası, Sorunları Masaya Yatırdı

Kozan Ticaret Odası, bünyesindeki meslek grupları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

5. meslek grubunda faaliyet gösteren sigortacılar, bankacılar ve esnaf kefalet kooperatifi başkanları ve yönetimi ile bir araya gelen Kozan Ticaret Odası, meslek grubundaki sorunları masaya yatırdı.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir başkanlığındaki toplantıda, sigortacıların bankacıların ve esnaf kefalet kredi kefalet kooperatiflerinin yaşadığı sıkıntılar gündeme geldi.

Toplantıda sigortacılar, bankaların kestiği sigorta poliçeleri ile kendi kestikleri sigorta poliçeleri arasında büyük bir fark olduğunu dile getirdiler. Bu farkın ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan sigortacılar, bu sorunun bankaların şubeleri ile değil bankacılık denetleme ve düzenleme kurulu bünyesinde çözülebileceğini ifade ettiler.

Esnaf kefalet kredi kooperatifleri ise bugüne kadar 500 milyonun üzerinde esnafa kredi dağıttıklarını ve bankalarla hiçbir problemlerinin olmadığını dile getirdiler. Ödeme konusunda da esnafların ödemelerini zamanında yaptıklarını ifade ettiler.

Banka müdürleri de bu konuda söz alarak, her bankanın kendi politikasının olduğunu ve bazı konuları kendilerini çözemediklerini, bunun yukarıdan aşağıya doğru silsile yolu ile çözülebileceğini dile getirdiler.

Gönen: "Sorunları Çözmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Sigortacılar adına Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Gönen de söz alarak, bu sorunların tamamını TOBB’de gündeme getireceğini ve bu sorunların çözümü için mutlaka bir şeyler yapacaklarını ifade etti.

Toplantı sonrasında sigortacılar kendi aralarındaki sorunları tartışmak üzere toplantıya devam ettiler. Düzenlenen toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.