Kozan yüzlerce boksöre ev sahipliği yapacak

Kozan yüzlerce boksöre ev sahipliği yapacak

Kozan'da, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından organize edilen şampiyona için Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve Adana İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek olan şampiyonanın bütün hazırlıkları tamamlandı. Yaklaşık 900 sporcunun katılacağı şampiyona öncesinde Arıkan Konağı’nda Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin ve kurum müdürleri basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonanın Kozan'da yapılmasından dolayı çok heyecanlı olduklarını ifade eden Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; "Organizasyonun ilçemizde yapılması hem bizler açısından hem de ilçemiz açısından çok önemli diye düşünüyorum. Resmi adı; Oral Arslan Genç Erkekler ve kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’dır. Yakın zamanda kaybettiğimiz bir boks antrenörümüzün ismi. Ben bu anlamda, kendisine rahmet diliyorum. Ailesine ve tüm boks camiasına da sizlerin vesilesiyle başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Şampiyonamız 31 Ocak Pazartesi günü başlayıp, 6 Şubat Pazar günü sona erecek. İlçe olarak; Kaymakamlık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müz, belediyemiz, emniyetimiz, sağlık teşkilatımız bir bütün olarak yaklaşık bir haftadır bu şampiyonanın huzurlu ve güzel bir şekilde geçmesi için gerekli planlamaları ve çalışmaları yapıyoruz. Bu organizasyonla birlikte, ilçemize 900 kişinin gelmesini bekliyoruz. Gerekli tedbirleri almış durumdayız. Özellikle, konaklama konusunda ilçemizdeki bütün kamu ve özel konaklama tesislerini seferber ettik. Ben şampiyonanın sporun ruhuna uygun bir şekilde sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde ilerlemesini temenni ediyorum” İfadelerini kullandı.

Şampiyonanın Kozan'da yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintımar; "Bu organizasyonların sayısını artırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şampiyonadan oluşacak milli takımlarında uluslararası arenada Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edeceğine şüphem yok. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve şampiyonanın başlayacağı günü bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'de ilçelerin dışında birçok ilin bu tür organizasyonları yapmak için zorluk çektiğini ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Bu organizasyon Kozan adına gurur verici. Bizler, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kozanlı olduğumuzu bu şampiyonada göstereceğiz. Buradaki en önemli konuda Kozan’ı tanıtmak. Çünkü, Türkiye'nin dört bir köşesinden sporcular Kozan’a gelecek.  Ben Kozanlı milli boksörümüz Fatih Öztürk kardeşime de bu organizasyonun yapılmasında emeği ve desteği olduğu için ayrıca teşekkür ederim. Bu fikri ilk ortaya atan Fatih kardeşimiz oldu. Yapılan görüşmelerin ardından bu organizasyonu Kozan'a verdiler. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bir hafta sürecek olan Oral Arslan Genç Kadınlar ve Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na bütün Kozanlılar davet edildi.