Anahtar Kelimeler: Kozan' dinamik adayı . SudiyeGizem Aksoylu

Kozan'a genç ve dinamik aday adayı, Av. SudiyeGizem Aksoylu

Kozan

CHP'den İstanbul Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi olan Kozanlı Avukat Sudiye Gizem Aksoylu, memleketi Kozan'ın belediye başkan aday adayı oldu.

2017-2019 yıllarında CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği/ Eğitim Sekreterliği görevlerinde bulunan ve 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Aksoylu, meclis başkan vekilliği görevini de üstlendi.
Kozan'ın sevilen isimlerinden rahmetli Osman Namık Adem'in kızı, Menemen Şehidimiz Kubilay'ın akrabası olan Aksoylu, birikimli, eğitimli ve hızlı iletişim kurma özelliği ile dikkat çekiyor.
CHP Genel Merkezine Kozan Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaparak seçim çalışmalarına başlayan Aksoylu, İstanbul Beşiktaş Belediyesinde edindiği belediyecilik tecrübesi ile doğup büyüdüğü memleketi Kozan'a hizmet etmek istediğini söyledi.
Aksoylu, "Kozan'ımız tarihte çok önemli bir yere sahipti. Şu anda ise hak ettiği itibarı görmüyor. Kozan'ın, kültür ve turizm şehri olmasına vesile olmak, mevcut potansiyelini ortaya çıkarmak, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek ziyaretçilere ev sahipliği yapmak, Kozan'ı festivaller şehri yapmak, tarımda, ziraatte ve birçok alanda kronikleşmiş sorunlarını çözüme kazandırmak, daha medeni ve yaşanılabilir bir Kozan inşaa etmek için belediye başkanlığına aday adayı oldum. Eğer aday gösterilip belediye başkanı seçilirsem, Kozanlı hemşehrilerimi hak ettikleri sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak arzusundayım" dedi.
Aksoylu, Kozan'ı modern bir kent yapmak için çalışacağını da belirterek, "Kozan'ı, kültür ve turizm şehri yapacağım. Bunun için tarihi ve kültürel mirasımızı koruyacak ve geliştirecek projeler hayata geçireceğim. Kozan'ı festivaller şehri yapacağım. Böylece, şehrimizi Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıtacağız. Tarım ve hayvancılık alanındaki sorunları çözmek için çalışacağım. Kozan'ı daha yaşanılabilir bir şehir yapacağım. Bunun için altyapı ve üstyapı yatırımlarına ağırlık vereceğim" ifadelerini kullandı.
Aksoylu'nun aday adaylığı, Kozan'da büyük heyecan yarattı. Aksoylu'nun, CHP'nin aday listesinde yer alması halinde, yerel seçimlerde önemli bir başarı elde etmesi bekleniyor.