KOZAN´DA 10 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERİLDİ

KOZAN´DA 10 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERİLDİ

Kozan Belediyesi, Kozan Kent Konseyi ve AKS Çevre Geri Dönüşüm Firması işbirliği ile başlatılan ambalaj atığı geri dönüşüm çalışması kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında Kozan´da yaklaşık 10 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verildi.

İlçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Saycan Say; ?Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk´ün talimatları doğrultusunda, atıkların geri dönüşümü çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçemizdeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullardaki yaklaşık 10 bin öğrenciye, anlaşmalı firmanın Çevre Mühendisi Seçil Öztekin ile beraber bilgilendirici animasyon filmleri eşliğinde ambalaj atığı, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin geri dönüşümü ile bu atıkların çevreye olumsuz etkileri konulu eğitimler verdik. Yıl boyunca eğitim verdiğimiz okullara bitkisel atık yağ bidonu, atık pil ve ambalaj atığı iç mekan kutuları dağıttık. Ayrıca 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Muhsin Yazıcıoğlu parkında çevre ile ilgili çeşitli yarışmalar düzenleyerek dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verdik? dedi.

Okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışmaları da hatırlatan Say, hastanelere, sağlık ocaklarına, eczanelere, bankalara, ticaret odası, belediye, ilçe müdürlükleri gibi kamu kuruluşlarına, işyerleri ve talep olduğu takdirde evlere iç mekan kutuları verdiklerini, geri dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Yaz aylarında da devam edecek olan geri dönüşüm çalışmaları kapsamında pilot bölge olarak seçilen Göç Yolu (Turgut Özal Bulvarı) ve çevresindeki apartmanlara broşür dağıtılacağı, apartmanlara ise geri dönüşüm kutuları bırakılacağı bildirildi.