Anahtar Kelimeler: Kozan Nisan kutlamaları

Kozan´da 23 Nisan kutlamaları

Kozan´da 23 Nisan kutlamaları

Kozan´daki 23 Nisan kutlamaları Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´in çelenk koymasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra İsmet Atlı Şehir Stadyumu´nda devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 99. yıl dönümü Kozan´da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni açarak milli egemenlik ilan edildi. Bu anlamlı günü geleceğimizin güvencesi çocuklara bayram olarak hediye etmiştir. Bu bayram Türkiye Cumhuriyeti´nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu´ndaki program, 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez yaptı. Faruk Sönmez, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlayarak konuşmasına başladı.

Sönmez: ?23 Nisan; 1920´de Kurtuluş Savaşı´mızı yöneterek düşmanı yurttan atan Gazi Meclis olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 99. Yıldönümüdür. Meclisi açarak milli mücadelemizde öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sevgili çocuklar; yarınların sizlerin olması için biz daima sizlerin yanında olacağız. Sevinelim, gülelim, oynayalım, eğlenelim ama bunları yaparken bizlere bu ülkeyi emanet edenleri unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım. Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşını, Kurtuluş Savaşı´nı, yeniden gazi olan meclisimizi, 15 temmuz´u unutmayalım? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü konuşmasını tamamladıktan sonra anasınıfı, ilkokul ve ortaokulların yaptıkları gösteriler ile 23 Nisan kutlamaları devam etti.

Düzenlenen programda; Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı gösterisi, Şehit Cüneyt Kızılaslan Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Şehit Ergün Karaca Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Şehit Kubilay İlkokulu öğrencisi Elif İkra Yalım´ın 23 Nisan ile ilgili şiir okuması, TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu ve Şehit Kubilay İlkokulu öğrencilerinin birlikte hazırladığı Metehan Enişte yönetimindeki karate gösterisi, 23 Nisan Özel Eğitim Uygulama Okulu´nun gösterisi, TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu keman dinletisi, İsmet İnönü, 2 Haziran, Ahmet Cevdet Çamurdan, Atatürk, 100 Yıl, Mareşal Fevzi Çakmak, Şaban Ata, TOKİ Şehit Suat Ocak, Yavuz Sultan Selim ve Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan folklor gösterisi, Kozan Koleji öğrencileri tarafından dans gösterisi, Şehit Kubilay İlkokulu koordinatörlüğünde kaşıkla yumurta taşıma yarışması, TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu koordinatörlüğünde İlkokullar arası çuval yarışması, İsmet İnönü Ortaokulu koordinatörlüğünde halat çekme yarışması, Atatürk İlkokulu koordinatörlüğünde balon patlatma yarışması, 100. Yıl İlkokulu bando takımı gösterisi yer aldı.

Yapılan gösterilerin ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet İzzettin Kılıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim ve protokol mensupları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen programı hazırlayan öğretmenleri tebrik ettiler.

/resimler/2019-4/23/1222068159815.jpg/resimler/2019-4/23/1223047692258.jpg/resimler/2019-4/23/1223560193308.jpg