Anahtar Kelimeler: Kozan Büyük Yangın

Kozan´da Büyük Yangın

Kozan´da Büyük Yangın

Kozan´da geri dönüşüm deposunda çıkan yangın Kozan Belediyesi´ne ait Cenaze İşleri Müdürlüğü´ne de sıçradı, yangın uzun süren çalışmalar sonrasında kontrol altına alındı.

Kozan´da geri dönüşüm deposunda çıkan yangın Kozan Belediyesi´ne ait Cenaze İşleri Müdürlüğü´ne de sıçradı, yangın uzun süren çalışmalar sonrasında kontrol altına alındı.

Olay Adana Caddesi üzerinde bulunan Kozan Belediyesi´ne ait Cenaze İşleri Müdürlüğü´nün yanındaki bir geri dönüşüm deposunda meydana geldi. İddialara göre, Talip Akboğa´ya ait olduğu öğrenilen, içerisinde kağıt, plastik gibi geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu geri dönüşüm deposunda henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek bütün depoyu himayesi altına aldı. Deponun hemen yanında bulunan Kozan Belediyesi´ne ait Cenaze İşleri Müdürlüğü´ne de sıçradı. Cenaze İşleri´ndeki sandalye, masa, çadır ve bütün cenaze işlerinde kullanılan malzemeler yanarak kullanılmaz hale geldi.

Yangının fark edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman İşletme Müdürlüğü´ne ait ekipler sevk edildl. Yangının büyük olması sebebiyle ekipler uzun süre söndürme çalışmaları yaptılar.

Kozan belediyesi görevlileri de kurtaralabildikleri malzemeleri dışarı çıkardılar. Malzemelerin büyük çoğunluğu yanarak kullanılmaz hale geldi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´te olayın hemen ardından yangın yerine geldi. Burada yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı. Polis ekipleri de çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşların yangın yerine girmelerini önledi.

Öte yandan iş yeri sahibi olduğu iddia edilen Talip Akboğa; ?benim düşmanlarım var. Benim düşmanlarım burayı yaktı? dediği ve bu yönde de polis ekiplerine ifade verdiği öğrenildi.

İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangını kontrol altına aldılar.

Olay yeri inceleme ekipleri de yangının çıktığı bölgede geniş çaplı inceleme ve araştırma yaparak yangının çıkış nedeni hakkında inceleme yaptı.

Polisin çıkan yangınla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

/resimler/2018-6/6/1706242442143.jpg/resimler/2018-6/6/1706537129594.jpg