Anahtar Kelimeler: Kozan damak tadının Paçahan

Kozan´da damak tadının adı Paçahan

Kozan´da damak tadının adı Paçahan

Açıldığı günden bu yana her geçen gün kalitesini ve başarısını artıran Paçahan, tam anlamıyla paça lezzetinin damak zevkine sunulduğu adres olarak 1 numara olma yolunda.

İşletmeciliğini Murat Mercan´ın yaptığı Paçahan Paça ve Çorba Salonu´nda müşteriler kendilerine özel paçaları tatma fırsatı bulabiliyorlar. Paçahan´daki paçaları diğer paçalardan ayıran en önemli özellik, kişiye özel olarak hazırlanması.

İşletmeci Murat Mercan, Paçahan ile ilgili olarak gazetemize önemli bilgiler verdi. Murat Mercan, böyle bir konunun, böyle bir konseptin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Murat Mercan; ?İnsanlar daha önceki yaptığımız gıda sektöründeki çalışmalarımızda, bize hep şunları söylüyorlardı. ?Kozan´da olmayan bir şey yapın. Herkesin yaptığını yapmayın? Bizde yıllardan bu yana araştırıyoruz. Kozan´da yoğun bir şekilde bir paça kültürü var ama gerçek anlamıyla paçacılık yapan pek müessesemiz yoktu. Biz de, bu işe en teşekküllü bir şekilde nasıl gireriz, bu işin duayeni neresi diye araştırırken, Kahramanmaraş´ın bu işte bir numara olduğunu, ülke genelinde bu işin Maraş yöresine ait olduğunu öğrendik? dedi.

Murat Mercan, paça kültürünün meşhur olduğu Kahramanmaraş´ta 40-45 gün arası bu işin stajını aldıklarını, hala da oradaki ustalarla görüştüklerini ifade etti. Murat Mercan, paçanın yanı sıra iş yerlerinde kavurma çeşitlerinin de olduğuna dikkat çekti. Mercan; ?Bizim iş yerimiz de yaptığımız kuzu saç kavurma ve tereyağında köy tavuğu kavurması gibi ürünler. Bu ürünleri maalesef insanlarımız yiyebilmek için alkollü mekanlara gitmek zorundalardı ya da şehir merkezinden çok uzak bir yerde olan Dağılcak Mesire Alanı´na gitmek zorundalardı. Bizde insanların uzak yerlere gitmemesi ya da sırf bu lezzetleri tadabilmek için alkollü mekanlara gitmemeleri için menümüze kavurma çeşitlerimizi kattık? dedi.

Paçahan´daki paçayı, diğer paçalardan ayırt eden en önemli özelliğin müşteriye özel bir şekilde hazırlanması olduğunu ifade eden Murat Mercan, ?Lezzetimizin tarifini vermek gibi bir şeyimiz yok. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Sabahtan akşama kadar kazan içerisinde müşteri bekleyen bir paçamız yok. Bizim müşterilerimiz geldiğinde 5 veya 10 dakikalık müsaade ile önlerine sipariş ettikleri paçaları yeni pişmiş şekilde servis edilir. Bizim iş yerimize gelenler kelle paçanın içerisinde bulunan herhangi bir yerden yiyebiliyor. Ayrı ayrı her tarafından isteyebiliyor. Örneğin; isteğe bağlı beyin paça, dil paça, yanak paça, boyun paça, karın ve ayak gibi paça yerlerini isteyebilirsiniz. Ayrıca, tek bir noktada karışık paça isteyebilirsiniz. Bizim burada her şey kişiye özel. Kişinin paçası tamamıyla kendi isteğine göre hazırlanıyor? dedi.

Kendisinin yemediği hiçbir şeyi, hiçbir insana yedirmediğini ifade eden Murat Mercan, ?İsteyen herkes mutfağımızı gezerek hijyen koşullarına dikkat edip etmediğimizi inceleyebilir? diyerek, kendisinin lezzetten önce hijyene önem verdiğini söyledi. İşyerlerinde 4 adet büyük plazma TV´nin olduğunu, kısa zaman içerisinde kişinin sipariş ettiği paçaları, bu televizyon ekranları sayesinde mutfaktan canlı canlı izleyebileceklerini belirtti.

Irmak Caddesi bankalar civarında 7 gün 24 saat hizmet veren Paçahan´da müşteri memnuniyeti ön planda. Murat Mercan, 24 saatin 17 saatini işyerinde geçirerek gelen müşterilerle diyalog halinde oluyor. O´nun bu davranışı Paçahan´daki başarıyı her geçen gün bir adım daha öteye taşıyor. Tam anlamıyla paça lezzetini tatmak isteyenler, Irmak Caddesi üzerinde bulunan Paçahan´a gitmeleri yeterli olacak.