Anahtar Kelimeler: KOZAN GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

KOZAN´DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

KOZAN´DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye de olduğu gibi Kozan da değişik etkinliklerle kutlandı.

K.Ekspres-Kozan daki etkinlikler 19 Eylül günü saat 11.00 da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. İlçe Kaymakamımız Şafak Gürçam´ın tören alalına gelmesi ile başlayan program, Belediye Başkanı, Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Derneği Başkanı, Kuvayi Milliye Başkanı Atatürk anıtına çelenk koydular.  Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Şehit ve Gazi yakınları adına Dernek Başkanı Fikret Topçu yaptı. ?´ 

/resimler/2017-9/19/1826245625465.jpg

Büyük kahraman Mustafa Kemal´de Sakarya Muharebesi´nde gösterdiği kahramanlıklarıyla 1921 yılında ?gazilik? şahına değer bulunmuştur. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde ?Türkiye Muharip Gaziler Derneği´´adı altında birleşmiştir. Gazilerimize sağlıklı yaşam diler, şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dilerim? dedi.  Daha sonra 2 Haziran İlköğretim Okulu Öğrencisi Bartu İzci okuduğu şiirle etkinliğe renk kattı. Atatürk anıtı önündeki çelenk koyma töreninin ardından protokol Gaziler Derneğini ziyaret etti. 

/resimler/2017-9/19/1826520157210.jpg

Kaymakam Şafak Gürçam, Dernek Başkanı Fikret Topçu´dan dernek hakkında bilgi aldı. Daha sonra sırasıyla Kuvayi Milliye Derneği ve Kozan Şehitliği ziyaret edildi. Bu ziyaretlerin ardından Sodes Düşler Alemi´nde şehit ve gazi ailelerine öğle yemeği verildi.