KOZAN´DA HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜ CANLANDIRILACAK

KOZAN´DA HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜ CANLANDIRILACAK

Kozan Belediyesi ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) işbirliğinde Kozan´da gümüş işleme ve mobilya atölyesi kurulacak.

İlçenin gelişimine yönelik stratejik işbirliği sağlanabilmesi için Kozan Belediyesi´ni ziyaret eden MEKSA Adana Proje Başkanı Elif Alper Delice, Belediye Başkanı Musa Öztürk ile bir araya geldi. Başkan Öztürk´e MEKSA´nın faaliyetleri ve amacı hakkında bilgi veren Delice, amaçlarının mesleki eğitim ile istihdam arasında bağ kurmak olduğunu söyledi. Kozan´da belirlenecek bir meslek dalına yönelik uygulamalı eğitim verilebileceğini ifade eden Delice, bu sayede ilçede istihdam sağlanabileceğini anlattı. Görüşme sonunda MEKSA ve Kozan Belediyesi ortaklığıyla Kozan´a gümüş işleme ve mobilya atölyesi kurularak eğitim verilmesine karar verildi. İlerleyen günlerde iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalanacağı bildirildi.

Belediye olarak turizme yönelik ciddi yatırımlar ve projeler hazırladıklarını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?İlçemizde bulunan tarihi dokuyu canlandırma ve turizme kazandırma adına başlattığımız çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak restorasyonunu tamamladığımız tarihi Yiğenoğlu Sokak ve Yapıcı Konağı bunun son örneğidir. Bu kapsamda bölgesel turizmin vazgeçilmez bir parçası olan hediyelik eşya sektörü için planladığımız gümüş işleme ve mobilya atölyesi projemizi MEKSA işbirliği ile hayata geçirme kararı aldık. Bu işbirliği sayesinde ilçemizde yok denecek kadar az olan hediyelik eşya sektörüne ivme kazandırarak,ilçe turizmini bir adım öteye taşıyacağız. Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak ilçemizin kültürüne ve turizmine yönelik yatırımlarımız artarak devam edecek? dedi.

İlçede kısa bir gezi düzenleyen MEKSA ekibine belediye başkan yardımcıları Mustafa Duru ve Yaşar Şenöz ile belediye Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Korkut da eşlik etti.