Anahtar Kelimeler: Kozan Huzur Uygulaması

Kozan´da ?Huzur 1? Uygulaması

Kozan´da ?Huzur 1? Uygulaması

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ortaklaşa hareket ederek ilçe merkezinde ?Huzur 1? uygulaması yaptı.

K.Ekspres-Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ortaklaşa hareket ederek ilçe merkezinde ?Huzur 1? uygulaması yaptı.

Uygulama başlamdan önce şehrin giriş ve çıkışlarına zırhlı araçlar yerleştirildi. Yaklaşık 300 polisin yürüttüğü uygulama da bir çok umuma açık yerler denetlendi. Aynı zamanda GBT sorgusu da yapıldı. Diğer taraftan trafik ekipleri de araç ve şahıslar üzerinde uygulama yaptılar. Bu uygulamalarda  172 araç sorgulanırken bu araç ve sürücülerine 23.479  TL para cezası kesildi. 6 araç trafikten men edildi. 4 sürücünün ehliyetine alkolden dolayı el konuldu. Ayrıca ehliyeti olmayan 4 kişiye de para sezası kesildi. Aynı zamanda asayiş ekipleri bir araçta uyuştuırucu madde buldu. Yapılan aramalarda iki adet pompalı tüfek ve bunlara ait fişeklerde  polis tarafından ele geçirildi.

Vatandaşlar polisin ? Huzur 1?  uygulamasını çok yerinde buldu. Vatandaşlar? bizim güvenliğimiz için bu tür uygulamaların sıklıkla yapılması lazım? dediler.