Anahtar Kelimeler: Kozan Suriyeli Uygulaması

Kozan´da Suriyeli Uygulaması

Kozan´da Suriyeli Uygulaması

Kozan´da Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik genel uygulama yapıldı.

Kozan´da Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik genel uygulama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet mahallesinde mahalle sakinleri ile Suriye uyruklu vatandaşlar arasında gerilim hat safaya çıkmış, bazı Suriyeli ailelerin yaşadığı evler taşlanmıştı. Yaşanan gerginlik bir kaç gün sürmüştü. Adana´dan gelen çevik kuvvet ekipleri yaklaışk bir haftadır Kozan´da hazır bekletiliyordu.

Mahalle sakinleri Suriyelilerin gitmesini istiyordu. Adana´dan gelen Yabancılar Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, Kozan´da Suriyelilerin yoğun yaşadığı özellikle Şevkiye Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Çulhacı iş hanı gibi yerlerde genel bir uygulama yaptı.

Yapılan uygulamada Suriyelilere verilen geçici kimlik belgesi, oturma izni gibi evraklar soruldu. Bunları ibraz edemeyen veya suça karışmış, aranan Suriyeliler hakkında işlem yapıldı.               Suriyelilerin fotograflarıda tek tek çekildi.

Evleri tek tek arayan polisler, yapılan uygulama neticesinde belge ibraz edemeyen ve suça karışan Suriyelileri ilçeden gönderdi.