KOZAN´DA ?ÜRETİCİ KÖYLÜ PAZARI´ AÇILDI

KOZAN´DA ?ÜRETİCİ KÖYLÜ PAZARI´ AÇILDI

Kozan Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından bir süredir çalışmaları yürütülen ?Üretici Köylü Pazarı´ düzenlenen törenle açıldı.

 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürütülen proje kapsamında tarihi Kadirli Caddesinde kurulmasına karar verilen Üretici Köylü Pazarı, düzenlenen törenleaçılarak faaliyete başladı.Okunan Kuran´ı Kerim ve yapılan dua ile başlayan açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Duru, Yaşar Şenöz ve Cengiz Yeşiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri,İlçe Tarım Müdürü Bülent Tanrıverdi, Kent Konseyi üyeleri ve Tarım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Saygılı,bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz, üreticilere sabırlı olmaları önerisinde bulundu. Belediye olarak üreticilere destek olmaya devam edeceklerini belirten Şenöz, pazarın kurulduğu caddenin bir zamanlar Kozan´ın ticaret merkezi olduğunu hatırlatarak, kurulan pazar sayesinde bu bölgeyiyeniden canlandırıpturizme kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından açılan pazarda üreticilerin tezgâhlarını gezen vatandaşlar doğal ürünleri inceleyerek alışveriş yaptılar. Kurulduğu ilk günde satışlarından oldukça memnun olduklarını ifade eden üreticiler, pazarın kurulmasında emeği geçen ve destek sağlayan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile Kozan Kent Konseyi yöneticilerine teşekkür ettiler.

İlk etapta 27 üretici ile faaliyete başlayan ?Üretici Köylü Pazarı´nın Cumartesi günleri tarihi Kadirli Caddesinde hizmet vereceği öğrenildi.