KOZAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU

KOZAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU

Kozan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler, sabah saat 10.00'da Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin tarafından Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. 

Akşam saat 18.30'da ise Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde gençlerle beraber gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi. İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda sona eren yürüyüşün ardından 19 Mayıs etkinlikleri başladı.

Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Bugün, dört tarafı düşman işgaline uğramış aziz vatanımızın kurtuluşu için sarı saçlı, mavi gözlü devin Samsun'a çıktığı gün; bugün, Türk'ün atası Atatürk'ün 'Benim doğum günüm' dediği gün. Bugün, Saim Bey'in işgalci Fransız ve Ermenilerin kendilerini temsil etmesi için hazırladıkları bayrağı onların gözleri önünde bir çırpıda alıp tarihi Kozan Köprüsü'nden Kilgençayı'nın soğuk sularına atarak 'Haydi gelin bakalım, gelebiliyorsanız' dediği anın ete kemiğe bürüneceği günün başlangıcı.

 Bugün, Kozanlı kahraman ecdadımızın Boztahta'da, Kargapazarı'nda, Bucak Değirmeni'nde işgalci Fransız ve Ermenilere 'Bu vatan bizim' dediği günün başlangıcı. Bugün, üç Kuvayi Milliye kahramanımızın bin Fransız askerini Kalboğazı'nda esir aldığı günün başlangıcı. Gençler, o günler çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın acımasızca katledildiği ateşten günlerdi. O gün kahraman Çukurovalılar, on iki bin yıllık tarihinden aldığı güçle düşmanı vatanın bağrından nasıl söküp attıysa, ben de bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.' sözünü kendime şahit tutarak diyorum ki, sporda, sanatta, bilimde ve kahramanlıkta İsmet Akı'nın, Barış Manço'nun, Remzi Oğuz Arı'nın, Saim Bey'in genlerini taşıyan bu şehrin gençleri yepyeni başarı hikayeleri yazmaya hazır.

 Hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene!"

Konuşmanın ardından günün önemine binaen öğrenciler tarafından gösteriler gerçekleştirildi. Kızlar ve erkekler 100 metre ve 4x100 bayrak yarışı koştular. Öğrenciler tarafından folklor gösterisi ve gençlik merkezi sporcuları tarafından boks ve tekvando gösterileri sunuldu. Program, Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açılmasıyla sona erdi. Tribünde bulunan vatandaşlar ayağa kalkarak ellerinde Türk bayraklarıyla havai fişek gösterisi eşliğinde 19 Mayıs coşkusunu yaşadılar.



Anahtar Kelimeler: KOZAN’ MAYIS COŞKUSU