Anahtar Kelimeler: Kozan’ Kasım Öğretmenler kutlandı

Kozan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Kozan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kozan da düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez çelenk koyarak şükranlarını arz etti. Buradaki programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan Belediye Başkan Vekili Adem Saygıcak, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür 24 Kasım. 24 Kasım 1981 yılından bu yana, her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bir öğretmen mesleğe başladığı günden, yaşamının sonuna kadar görevini yapmaya devam eder. Bu nedenle, öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. Sevgi dolu bir öğretmen Işık demektir. Yarınlara umut demektir. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı sonrası savaşın bittiğini söyleyen ve kendisini tebrik eden kişiye; “Asıl savaş şimdi başlıyor, eğitim savaşı, cehalet savaşı” diyerek karşılık vermiştir. işte bu savaşta bize yol gösteren öğretmenlerdir. Sevgi ve saygı kavramını hayatımızın merkezine koyan insandır öğretmen.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi organizatörlüğünde Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirilen programda; Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez günün önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kozan ilçe genelinde gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Vekili Adem Saygıcak ve Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil tarafından verildi. Emekli öğretmen Erhan Yavuz’da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında; öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Kabacık “En Güzel Hüzündür Öğretmenim” adlı şiir okudu. Şehit edilen 3 öğretmenin dramının yapılması, tarihte öğretmen meddah gösterisi salonda bulunan izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi tarafından Kozan protokolü ile yapılan kısa röportajlar salonda bulunanlara izletilirken, müzik öğretmeni Halil Çöplüoğlu yönetiminde Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmenler Günü” müzik dinletisi sunumu ile program son buldu.