Anahtar Kelimeler: Kozan' askeri yaptı asker şehit

Kozan'da askeri araç kaza yaptı, 2 asker şehit oldu

Kozan

Kozan'da askeri araç ile özel bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Kaza, Kozan Adana karayolu Mansurlu yol kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kozan istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 01 JAA 081 plakalı askeri araç ile Kayseri istikametinden Kadirli istikametine seyir halinde olan Mustafa Çakır yönetimindeki 01 JB 505 plakalı otomobil çarpıştı. Otomobilin çarpması sonucu askeri araç devrilirken, otomobil ise orta refüje çıktı. Meydana gelen trafik kazasında askeri araçta bulunan Osmaniye Düziçi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan ile Malatya nüfusuna kayıtlı Asteğmen Burak Şahin şehit oldu. diğer askerler Muharrem Efendi Dündar, Fuat Bolat ve İsmail Akcin yaralandı.

İhbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler Kozan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan askerlerden biri Seyhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Olaydan sonra Adana Kozan karayolu trafiğe kapatıldı. otomobil sürücüsü Mustafa Çakır polis tarafından gözaltına alındı. Adana Valiliği de konu ile ilgili olarak açıklama yayınladı, Adana valiliği Mansurlu yol kavşağında askeri aracın kazaya karıştığını, 2 askerin şehit olduğunu ve 3 askerin de yaralandığını kamuoyu ile paylaştı.

Kaza, kırmızı ışık ihlalinden dolayı meydana gelmiş

Adana Valisi Süleyman Elban olaydan hemen sonra Kozan'a gelerek kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kaza yerinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Adana Valisi Süleyman Elban kazanın 15.30 sularında meydana geldiğini, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobilin askeri araca çarptığını, askeri aracın yaklaşık 100 metre sürüklenerek takla attığını ve araçta bulunan 5 askeri personelden ikisinin şehit olduğunu, üçünün de yaralandığını ifade etti.

Adana Valisi Süleyman Elban olay yerinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Kozan Devlet Hastanesine geçerek yaralı askerler hakkında doktorlardan bilgi aldı.

2 askerimizin şehit olduğu 3 askerimizin yaralandığı trafik kazası ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.