Anahtar Kelimeler: Kozan’ ekmek israf oluyor

Kozan’da ayda 200 bin ekmek israf oluyor

Kozan’da ayda 200 bin ekmek israf oluyor

Kozan’da günlük üretilen ekmeğin yaklaşık %10’u israf ediliyor.

Kozan’da günlük ortalama 70-75 bin arası ekmek fırınlarda üretiliyor. Üretilen bu ekmeğin yaklaşık %10’u maalesef tüketilmeden israf ediliyor. Aylık ortalaması 200.000 ekmek yapan israf yıllık ortalama 2 milyon 400 bin ekmek yapıyor. Bu rakam göz önünde bulundurulduğunda kozan'daki ekmek israfının ne denli büyük olduğu ortaya çıkıyor.

Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz; “Kozan’da günlük ortalama 75 bin ekmek üretimi gerçekleştiriliyor. Tahminlerinize göre üretilen bu ekmeğin yüzde 10’u israf ediliyor. Vatandaşlar ekmek alırken, 3 ekmek alacakları yerde 5 ekmek almasınlar. İsraf edilen ekmek milli servettir. Israf edilen ekmek paralarıyla bu ülkeye çok sayıda hastane, okul, yol, köprü yaptırılabilir. Birliğimiz bu konu ile ilgili olarak geniş çaplı bir çalışma sürdürüyor. Ekmeklerin israf olmaması için vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. 130 bin nüfuslu Kozan ilçesinde aylık 200 bin ekmeğin israf olduğunu biliyoruz. Bu israfın en aza indirilmesi için Kozan'da vatandaşların da ekmek alırken yeterince ekmek alması gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Hakkı Kara isimli vatandaş; “Normal şartlarda aile olarak günlük 3 tane ekmek yetiyor. Ancak biz insanoğlunun gözü doymadığı için 5 ekmek alıyoruz. Kendi evime baktığında ayda 30 tane ekmeğin israf olduğunu görüyorum. Maalesef ekmek alırken bunun önüne geçemiyoruz ama her ne olursa olsun yeterince ekmek almamız gerektiğini de biliyorum. Hepimiz biliyoruz ama maalesef hiçbirimiz uygulamaya geldiğinde gerçekleştiremiyoruz” diyerek özeleştiri yaptı.