Kozan'da Başarılı Sporcular Ödüllendirdi

Kozan

Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören ve ülke genelinde başarılı olan sporcular Kozan Belediyesi tarafından öldüllendirildi.

Kozan İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Kozan Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli spor dallarındaki başarılı  sporcu ve antrenörleri İl Gençlik ve Spor müdürü Muzaffer Çintimar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş’ın katıldığı ödül töreninde bir araya gelerek ödülleri verildi. Ödül programı Kozan Belediyesi Düşler Aleminde gerçekleştirildi. 

 

Törende konuşan, Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, "Sporcunun yanında olan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Kozan, Adana'nın en fazla sporcuya en fazla sahip çıkan ilçemizdir. İlçede birçok eksik olmasına rağmen çok güzel sonuçlar elde ediliyor. Şehrimizi de temsil eden ekipler oluyor bu da bizi memnun ediyor. Müdürümle bundan üç yıl öncesinde iki antrenörümüz varken bugün yaklaşık 18 antrenörle ilçede görev yapmak elbette ki bizi güçlü kılıyor. Eğer siz yereldeki ekiple uyumunuz varsa bu manada da daha güçlü olarak, daha güzel bireyler, daha iyi sporcular yetiştiriyorsunuzdur. Bugün burada aramızda tenisten bilek güreşine, tekvandodan karateye masa tenisinden farklı branşlara kadar sporcularımız var, antrenörlerimiz var. Bu da Kozan için övünecek bir başarı. Başkanımın da bizlere olan desteğiyle bunun önümüzdeki yıllarda çok daha farklı yansımalarını hep birlikte göreceğiz. Bildiğiniz gibi stadyumumuz bitmek üzere. Eylül ayında teslim alıp müsabakalara başlatacağız. Sadece stadyum değil biliyorsunuz, şehrimizde eksik olan tartan pist de var. Önümüzdeki yıl da atletizm anlamında da sporcuların bu şehirden çıkacağını düşünüyorum. Malum salonumuz biliyorsunuz ağır hasarlı olduğu için yıkılmak zorundaydı, yıktık. Yerine yapılacak olan daha çok içerisinde antrenman salonunu barındıran çok amaçlı spor salonumuzda en kısa zamanda başlayıp, en kısa zamanda bitirerek bu gençlerimizin daha güzel ortamlarda, daha sağlıklı ortamlarda spor yapmasına vesile olacak bir çalışmanın peşindeyiz. Yarınlarda geçmişte olduğu gibi İsmet Atlı'ları bu şehirden, bu ülkeden çıkaran bu ilçe yeni olimpiyat şampiyonlarını, Dünya Avrupa şampiyonlarında çıkaracağına adım gibi eminim. Bu manada bize destek olan tüm ekibe canı gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle de başkanımı kutluyorum" dedi.

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan konuşmasında "İl Müdürüme ben bir teşekkür borcum var. Buradan dile getirmek istiyorum. Spor salonumuzun bitmesini dört gözle bekliyoruz. Müdürüm zaten bu işin mimarı. Biz de Atatürk parkındaki tenis kortu, amfi tiyatro, basketbol sahası ve bilim parkındaki basketbol sahasıyla sporcularımız için elimizden geleni yapıyoruz. Önemli olan burada sporu yaymak. Ne kadar altyapı güçlü olursa spor da o şekilde genişler. Gerçekten zaten spor müdürümüz Fatih'te milli bir sporcu bu işin ehli. Sizlerle hep koordineli çalışacaklar. Biz zaten hep buradayız destekçisiyiz. Az önce müdürümüzün söylediği gibi dünya şampiyonu olimpiyat şampiyonu Türkiye şampiyonlarımız var. Ama devamında Balkan, Avrupa, Dünya Olimpiyatı gibi şampiyonlar çıkaracak güçteyiz. Gerçekten o zaman ilçemiz çok daha güzel şekilde tanıtılır. Az önce İsmet Atlı' dan bahsediyoruz olimpiyat ve dünya şampiyonu. Onun peşinden yeni isimler de çıkacak ve inanıyorum bu enerjiyi gördüm. Çünkü Kozan hepimizin bu ülke hepimizin. Ülkemizdeki böyle değerlerin çıkması tabii ki milletimizi mutlu eder, bizi de mutlu eder." Dedi.

 

Konuşmaların ardından başarılı sporcular ve antrenörlere ödülleri takdim edildi.