Kozan’da “Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı

Kozan’da “Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı

Kozan'da 18.57'de "Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü öncülüğünde KYK binasında öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

AFAD öncülüğünde bugün saat 18.57'de ülke genelinde herkese "Çök-Kapan-Tutun" hareketi için mesaj gönderildi. Yapılacak tatbikat için ayrıca kanallar tatbikat bilgilendirme mesajını alt yazı olarak geçti. Türkiye genelinde ilk kez uygulanan tatbikatta SMS bildirimi, hayati uyarı bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinde de uyarılar yapıldı. AFAD tarafından cep telefonlarına bildirimler gönderildi.

1999 Düzce depreminin yıl dönümünde 81 il ve 927 ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikat, Kozan Kredi Yurtlar Kurumu yurt binasında protokol mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi. Yurdun yemekhanesinde bulunan öğrenciler ve protokol mensupları saat 18.57'de alarm çalması ile ilk olarak masaların altına çöktüler. Bir süre bekledikten sonra gerçeğini aratmayacak bir şekilde yurt binası hızlı ve güvenli bir şekilde boşaltıldı ve herkes önceden belirlenen toplanma alanında toplandı.

Düzenlenen tatbikata Kozan Kaymakamı Bahattin Arslanköylü, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükkatak, Kozan Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, Kozan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ömer Kaman, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Hidayet Akçalı, yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tatbikat sonrasında öğrencilere afet anında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi veren Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü; "Türkiye genelinde yapılan “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatını Kozan'da da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Afet bilincini vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize aşılamak için bu organizasyon gerçekten çok verimli oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum "ifadelerini kullandı.