Anahtar Kelimeler: Kozan’ corona virüsü süphesi

Kozan’da corona virüsü süphesi

Kozan’da corona virüsü süphesi

Kozan’da 64 yaşındaki bir kadın yurttaş, corona virüsü şüphesi ile Adana Yüreğir Devlet Hastanesi’nde oluşturulan corona virüsü ile mücadele özel polikliniğine kaldırıldı.

Bugün sabah saatlerinde Kozan Devlet Hastanesi’nden Adana'ya bir kişinin corona virüsü şüphesi ile sevk edildiği paylaşımları yapıldı. Yaşaran olayın ardından Kozan Ekspres Gazetesi önemli bilgilere ulaştı.

Yaklaşık 1 hafta önce Suudi Arabistan'da umre ziyaretini tamamlayan Kozanlı 53 yurttaş, yurtdışından geldikleri için devlet tarafından sabah ve akşam olmak üzere gözetim altında tutuluyor. Bugün sabah saatlerinde 64 yaşındaki kadın bir vatandaşın yüksek ateşli olduğu tespit edildi. Özel donanımlı sağlık görevlileri özel donanımlı ambulans ile 64 yaşındaki hastayı alarak Adana Yüreğir Devlet Hastanesindeki corona virüs ile mücadele edilen özel servise kaldırdı.

Edinilen bilgilere göre; hastanın corona virüsü taşıyıp taşımadığı şimdilik belli değil. Devletin corona virüsü ile mücadelesi kapsamında, yurt dışından gelen bütün vatandaşların devletin oluşturduğu sağlık görevlileri tarafından sürekli gözetim altında tutulduğu, Adana'ya sevk edilen ikisinin de bu kapsamda değerlendirilerek Adana'ya gönderildiği ifade ediliyor.

Yetkililer vatandaşların resmi kaynaktan gelmeyen ve aslı olmayan bilgilere inanmaları gerektiğinin altını çizerek, bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdiler.