Kozan’da dezavantajlı gruplar sepetle ticarete atılıyor

Kozan’da dezavantajlı gruplar sepetle ticarete atılıyor

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Sepet örme kursu ile bölgede dezavantajlı gruplara verdiği İŞKUR kurs ile 12 kursiyer meslek sahibi olacak.

Kozan Kaymakamlık, milli eğitim, İŞKUR ve halk eğitim merkezi işbirliği içinde gerçekleşen bambu sepet örme kursunda dezavantajlı grupların eğitimi kapsamında kursiyerler hünerlerini ilçe protokolüne sergiledi. 

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Kozan Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Şenoğlu, Arif Dağlı, Halk Eğitim Müdürü Bünyamin Akbulut ile birlikte sepet örme kursiyerlerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları incelediler.

İlçedeki dezavantajlı grupların meslek edinmesi için çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam “ İlçemizde yaşayan dezavantajlı grup olan vatandaşlarımızın meslek edinme kursunda ürettikleri ürünleri yerinde inceledik. Burada kursiyerlerimiz hem İŞKUR bünyesinde hem meslek ediniyor, hem de gelir sağlıyor. İlçemizin tanıtımına da büyük katkı sunacak ürün hazırlıyor. Hepsinin emeklerine sağlık” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi müdürü Bünyamin Akbulut, “ Kaymakam beyin söylediği gibi İŞKUR destekli kursumuz. 12 kursiyerimiz yöremizde kamışla örülen sepetleri farklı boyuta getirdik. Bambu hammaddesi ile farklı bir boyuta taşıdık. Ürünlerin satışı ile yeni kursiyerlere eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.

Kursiyerler sepet örmeyi sevdiklerini kaydederek daha sonra eğitimci olmak istediklerini kaydettiler.

Kurs eğitmeni Hacer Erol çok fazla talep olduğunu kaydederek sipariş almaya başladıklarını kaydetti.