Anahtar Kelimeler: KOZAN’ EKMEK

KOZAN’DA EKMEK 5 LİRA OLDU

KOZAN’DA EKMEK 5 LİRA OLDU

Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, 210 gram ekmeğin 5 liradan satılacağını açıkladı.

Kozan’da 4 liradan satılan 210 gram ekmek yüzde 25 zamlandı.

 

 

210 gram çıkarılan ve fiyatı 5 liraya yükselen ekmeğin zamlandığını Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz açıkladı.

 

Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, "Biz zam yapmamak için çok direndik. Çevre illerimiz 3 ay önceden bu zam olayına geçtiler. Biz asgari ücretin açıklanmasını bekledik ve artık dayanamadık. Asgari ücretle açıklandıktan sonra 5 TL yapma kararı aldık. Ancak 5 TL yeter mi? Emin olun 5 TL yetmeyecek fırıncı esnafımıza. Sebebine gelince bunun çeşitli sebepleri var. Biliyorsunuz ekmek denildiğinde ilk önce aklımıza gelen un. Un fiyatları haziran ayında 520 liraydı, kasım ayında 560 TL oldu. Daha da ağır ağır çıkıyor" dedi.

 

Esnafın ayakta durmakta zorlandığını ifade eden Başkan Yorulmaz, "Sadece ekmek undan yapılmıyor. Neden undan yapılmıyor? Bu ekmeği yapan insanlar var. Sadece unu alıp ekmek diye satamıyorsunuz doğru mudur? Bunun üretilmesi gerekiyor, işlemden geçirilmesi gerekiyor. Bu da neyle gerçekleşiyor? İnsan gücüyle. Yani ayakta durmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zamlı ekmeğin 31 Ocak 2023 Salı itibari le geçerli olacağı kaydedildi.