KOZAN'DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMPOZYUMU

KOZAN

Kozan Organize Sanayi Bölgesi (KOOSB) ev sahipliğinde düzenlenen "Kozan Enerji Verimliliği Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir enerji çözümleri ve inovasyonun kapılarını açan sempozyum, yenilikçi fikirlerin ve geleceğin enerji trendlerinin tartışılacağı bir platform oldu.

Etkinlik kapsamında; ileri teknoloji ve enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları ve sanayide enerji verimliliği uygulamaları gibi konularda zengin bir içerik sunuldu.

Sempozyumun konuşmacıları arasında; Adana Valiliği Enerji Birimi Yöneticisi Endüstri Yüksek Mühendisi Reşan Arlıer, KOSGEB Uzmanı Özlem Özlütıraş, Enerjisa Makina Mühendisi Uğur Alsancak, Adana Sanayi Odası Elektrik Mühendisi Ali Erdi ve Winergytechnologies Teknik Müdürü Adnan Sürer yer aldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın, "Kozan Enerji Verimliliği Sempozyumu'nun, enerji sektörünün dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Sürdürülebilirlik ve yenilik, bugünün ve geleceğin temelini oluşturuyor. Bu sempozyum, bölgedeki enerji verimliliği ve yeşil teknolojiye dair farkındalığı artırmak ve işbirliği fırsatlarını ortaya koymak adına büyük bir fırsat sunuyor" dedi.

Sempozyumda, enerji verimliliğinin önemi ve sürdürülebilir enerji çözümleri konusunda kapsamlı bir bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynakları ve sanayide enerji verimliliği uygulamaları gibi konularda güncel gelişmeler ve uygulamalar tartışıldı.

Sempozyumda, enerji verimliliği konusunda verilen desteklerle ilgili bilgilendirmeler de yapıldı. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sağlanan Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) ve KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı gibi destekler katılımcılara tanıtıldı.

Bu destekler, işletmelerin enerji verimliliği yatırımlarını gerçekleştirmelerini ve enerji tasarrufu elde etmelerini kolaylaştırıyor.

Sempozyumda, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekilerek, işletmelerin bu konuda daha bilinçli olmaları gerektiği vurgulandı.