Anahtar Kelimeler: Kozan’ festival coşkusu

Kozan’da festival coşkusu

Kozan’da festival coşkusu

Uluslararası Adana 10. Portakal Çiçeği Karnavalı Kozan’da coşkuyla kutlandı.

Uluslararası 10. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu yıl bir ayağı da Kozan'da gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 10.00 itibariyle protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşların yürüyüş korteji ile festivalin açılışı gerçekleştirildi. Aşağı ve Yukarı Çarşı’da Kozanlı esnaflar stand açarak Kozan'ın tanıtımına katkı sağladılar. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam beraberinde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve protokol mensupları halkı ve esnafları selamlayarak portakal çiçeği karnavalına hoşgeldiniz temennilerinde bulundular.

Hoşkadem Camii önünde mehteran takımı gösterisi, öğrencilerin folklor ve bando gösterisi ile devam eden programda, akşam Murat Kekilli konser ile vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan: "Kozan’ımız bu yıl 10. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na ev sahipliği yaptı. Bu yıl bazı aksaklıklar oldu. Gelecek yıl kendi konseptimiz de daha geniş bir katılım ile festivalimizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Buralarda stand açarak bizlere destek olan bütün esnaflarımıza da ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, pandemi sürecinde portakal çiçeği karnavalının 2 yıldan bu yana yapılmadığına dikkat çekerek, bu yıl bir ayağının Kozan'da yapılmasından dolayı kendi adına mutlu olduğunu ifade etti. Bundan sonraki yıllarda da Portakal Çiçeği Karnavalı veya başka bir festival ile Kozan'da sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam etmesi yönünde temennilerde bulundu.

Kozan’daki etkinlikler Pazar günü akşam saatlerine kadar devam etti.