Anahtar Kelimeler: Kozan' Gaziler Coşkuyla Kutlandı

Kozan'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Kozan

Kozan’da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören, sabah saat 10.00'da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenkleri; Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, Kozan Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı koydu.

 

Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kozan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Sümmani Göztaş yaptı.

 

Göztaş, yaptığı konuşmada, "19 Eylül 1921 tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik ve gazilik ünvanı verilmiştir. Bu vesile ile bu gün Gaziler Gününün 91'nci yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. ugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekâtı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış askerdir, gazi onurlanmış askerdir. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ün söylediği şu ifadelerde yer almaktadır Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir." Gazi Atatürk'ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bu günde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım."

Konuşmanın ardından, Hükümet Konağı bahçesindeki öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törenin ardından protokol mensupları, Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği lokalini ziyaret ederek burada şehit aileleri ve gaziler ile birlikte oldular. Daha sonrasında Kuvayi Milliye Derneği Kozan Şubesi ziyaret edildi. Akabinde Kozan Mezarlığında bulunan garnizon ve polis şehitliği de ziyaret edilerek mezarlara kırmızı karanfiller bırakıldı. Burada kur'an-ı Kerim okurarak bütün şehitlerimiz için dua edildi.

 

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları akşam SODES Düşler Alemi’nde şehit ve gazi ailelerine verilecek akşam yemeği ile son bulacak.