Anahtar Kelimeler: Kozan’ noktada orman yangını

Kozan’da iki ayrı noktada orman yangını

Kozan’da iki ayrı noktada orman yangını

Kozan’da aynı anda iki yerde başlayan orman yangını geceyi aydınlattı. Turgutlu mahallesi kızılçam ormanlarında ve Dağılcak tabiat parkı dere yatağında bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı.

Turgutlu Kızılçam ormanında kundaklanma şüphesi bulunurken Dağılcak Tabiat Parkı bölgesinde çıkan yangının elektrik tellerinden kaynaklanan kıvılcım nedeni ile çıktığı belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre Kozan'a bağlı Turgutlu Mahallesinde akşam saatlerinde kızılçam ormanlık alanında yangın çıktı. Yangının çıkması ile birlikte olay yerine Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve Jandarma ekipleri sevk edildi. 20 arazöz ve yaklaşık 100 işçi ile müdahale edilen yangın şiddetli poyrazın etkisi ile kısa sürede geniş ormanlık alana yayıldı. Turgutlu Mahallesi'nde çıkan orman yangınlarının kasıtlı bir şekilde yapıldığı iddia edilirken çevre sakinleri bir kişinin ormanlık alan tarafında görüldüğünü iddia etti. Kozan'daki diğer bir yangın ise Dağılcak tabiat parkı civarında bulunan dere yatağındaki ormanlık alanda meydana geldi. Yangının elektrik tellerinden çıktığı belirlenirken yangına Kozan orman İşletme müdürlüğüne ait arazözler ve Adana Büyükşehir belediyesine ait İtfaiye araçları müdahale ederek yangın söndürüldü. Öte yandan Turgutlu mahallesinde kızılçam ormanında çıkan yangın ise havanın aşırı rüzgarlı olması nedeni ve arazinin zorlu koşulu nedeni ile kontrol altına alınamadı. Yangına müdahale karadan devam ediyor.