KOZAN’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

KOZAN’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Kozan’da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Programa, Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslanköylü, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, öğrenciler İlköğretim Haftası'na dair şiirler okudu. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası programımıza hoş geldiniz. Bu yıl, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' vizyonuyla; medeniyetimizden beslenen, erdemli ve vizyoner nesiller yetiştirmek amacıyla başlıyoruz. Amacımız, çocuklarımızın zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük ederek, milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Kıymetli öğretmenlerimiz, sizin emeğinizle öğrencilerimiz hem bilgiyle hem de değerlerle donatılacak. Bu kutsal görevde hepinize başarılar diliyorum. Sevgili öğrencilerimiz, okuma heyecanınızı ve sevincinizi görüyorum. Bu eğitim yılı sizin için verimli ve başarılı geçsin. Saygıdeğer velilerimiz, çocuklarınız bize emanettir. Onları geleceğe hazırlamak için hep birlikte çalışacağız. Kozan’da 156 okulda, 2951 personel ve 27.100 öğrenciyle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Devletimizin sunduğu imkânlarla tüm ders kitaplarımız 9 Eylül itibariyle sınıflarımızda yerini almıştır. 2024-2025 eğitim öğretim yılının Kozan'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından, 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilere, bir üst sınıftaki öğrenciler tarafından hoş geldin çiçekleri takdim edildi. Programın sonunda Kaymakam Alparslanköylü ve protokol üyeleri, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Kaymakam Alparslanköylü ve protokol, yatılı bölge okulunun yurdunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından, öğretmenlerle kısa bir toplantı yapıldı. 

İlköğretim Haftası etkinlikleri, büyük bir coşku ve katılımla sona erdi.