KOZAN'DA KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SESLER YÜKSELDİ

KOZAN

CHP Kozan İlçe Teşkilatı, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. İlçe Başkanı Nurcan Eroğlu, kadın cinayetlerine karşı caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozan İlçe Teşkilatı, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık yürüyüşü düzenledi. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kozan İlçe Başkanı Nurcan Eroğlu, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sedefoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Kazım Yıldırım ve çok sayıda partili vatandaş yürüyüşe katıldı. İlçe binası önünde sloganlarla başlayan yürüyüş, Şehit Kubilay Parkı’nda son buldu.
Yürüyüşün ardından konuşan İlçe Başkanı Nurcan Eroğlu, kadınların karşılaştığı şiddet ve zorluklara dikkat çekti. Eroğlu, "Kadın ve çocuk cinayetlerine karşı caydırıcı cezaların getirilmesi gerekiyor. Kadınlar omuzlarda yükselmeye layıktır," dedi.
Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sedefoğlu da, kadın cinayetlerinin her gün artan bir sorun olduğunu belirtti. "Kadınlar kimsenin malı değildir, her kadın özgür yaşam hakkına sahiptir," diyerek, şiddete karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.