Anahtar Kelimeler: Kozan’ korona vakaları artışta

Kozan’da korona vakaları artışta

Kozan’da korona vakaları artışta

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü Kozan'da da son günlerde artış göstermeye başladı. Yapılan tespitlerde 100’e yakın kişinin koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Mart ayından bu yana tüm dünyanın savaş açtığı koronavirüs ile ilgili olarak son günlerde yeniden artış göstermesi vatandaşlarda ki endişeyi de yükseltti. Vaka sayılarının geçtiğimiz aylara oranla Kozan'da artması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Salı günü itibari ile Kozan'daki pozitif vaka sayısının 80 civarında olduğu öğrenilirken karantinada olan vatandaşların sayısı ise oldukça fazla. Koronavirüsten korunmak ve hastalığa yakalanmamak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken Kozan'daki vaka sayı artışlarının sebeplerinden biri olarak gösterilen "Bana bir şey olmaz" cümlesi hastalığın ne denli tehlikeli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile insanların toplu olarak bulunduğu alışveriş merkezleri caddeler ve sokaklarda maske takmak, sosyal mesafeyi korumak hastalıktan uzak durmak için alınacak önlemlerden en önemlisi. Salı günü itibarıyla Kozan Devlet Hastanesinde yatan hasta sayısının 15 olduğu, diğer pozitif hastaların ise evlerde Karantina altında tedavilerinin yapıldığı öğrenildi. Pozitif vakaların veya pozitif vaka ile temas kuran kişilerin başkalarının sağlığını tehdit etmeden kurallara uyması gerektiği belirtilirken 14 günlük Karantina sürecini evde ve kendi izolasyonunu yaparak süreci atlatmaları gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca Kozan'da bugüne kadar 4 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği, ilçe dışında koronavirüse yakalanıp Kozan'da defnedilen kişilerin sayısının ise 20'ye yaklaştığı öğrenildi.