Anahtar Kelimeler: Kozan’ maske sosyal mesafe denetimi

Kozan’da maske ve sosyal mesafe denetimi

Kozan’da maske ve sosyal mesafe denetimi

Kozan Belediyesi zabıta ekipleri ve polis ekipleri umuma açık yerlerde sosyal mesafe ve maske denetimi gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelge ile birlikte 81 ilde umuma açık yerlerde maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu getirilmişti. Yasağa uymayan vatandaşlara 900 TL para cezası kesileceği bildirilmişti. Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesi olan; "Bu kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 250 Türk lirasından 1000 Türk lirasına kadar idari para cezası verilir” kanun çerçevesinde denetim gerçekleştirildi.

Özellikle Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu) üzerinde bulunan umuma açık yerlerde denetim gerçekleştiren ekipler maske takmayan veya sosyal mesafe kurallarına uymayanları uyardılar. Kurallara uyulmadığı takdirde 900 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlatan ekipler, koronavirüsü salgını nedeni ile alınan bütün tedbirlere vatandaşların harfiyen uyması gerektiğinin altını çizdiler.

Polis ve zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin aralıksız olarak süreceği kaydedilirken, denetimlerde vatandaşların maske takmaya özen gösterdiği kaydedildi.

Esnaflar ise, maske takma konusunda çok hassas olduklarını belirterek, yapılan denetimler sebebiyle ekiplere teşekkür ettiler.