Anahtar Kelimeler: Kozan’ mayer limon hasadı başladı

Kozan’da mayer limon hasadı başladı

Kozan’da mayer limon hasadı başladı

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Kozan’da hasadı başlayan mayer cinsi limon Avrupa ülkelerine ve Rusya’ya ihraç ediliyor.

  Türkiye'nin narenciye üretiminin üçte birini gerçekleştiren Adana'da yaklaşık 135 bin dekar alanda üretimi yapılan mayer cinsi limondan 330 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

  Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu, “Bu yıl havaların çok sıcak gitmesinden ve nemin çok olmamasından dolayı mayer cinsi limonda boy oluşmadı. Şu an hasadını yaptığımız bahçede ise fidan olarak limonlar var. Bunlarda boy var. Şu anda kesimler devam ediyor. Fidan cinsi limonlarda fiyat iyi” diye konuştu.

  Kozan limonunun Avrupa ülkelerine ve Rusya’ya ihraç edildiğini kaydeden Şahbazoğlu, “Tek makas kesildiğinde fiyat 2 lira 50 kuruştan, büyük bahçelerde ise fiyatlar 1 lira 50 kuruş ile 2 lira arasından değişmekte. Önümüzdeki günlerde limon hasadı daha hızlı olacak. Limonlar Avrupa ve Rusya’ya gönderilmekte” dedi.

Bahçesinde limon hasat eden çiftçi ise, “Fiyatlar tüketici açısından iyi ama üretici açısından kurtarmıyor. Şu anda 1 lira 50 kuruş ile 1 lira 60 kuruş arasında. Bence 3-4 lira olmalı. Masraflar çok. Verim ise çok iyi” diye konuştu.