Anahtar Kelimeler: Kozan’ Muhtarlar kutlandı

Kozan’da Muhtarlar Günü kutlandı

Kozan’da Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da Covid-19 tedbirleri altında düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları çerçevesinde Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na dernek başkanı Salim Açıkgöz çelenk koydu.

Programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Muhtarlık kurumunun kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Salim Açıkgöz günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, yerel demokrasinin en eski örneğinin muhtarlık kurumunun temsil ettiğini ifade etti. “Devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır” diyen Salim Açıkgöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Başta bizlere muhtar seçilme hakkını, halkımıza da muhtarını seçme hakkını veren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla ve rahmetle anıyoruz. Edebiyete intihal eden muhtarlarımıza saygı rahmet diliyorum. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Programda, 1933 yılında Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Karpuzlu Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk kadın muhtarı olarak seçilen Gül Esin’de rahmet ve saygıyla anıldı.

İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri tarafından günün önemine binaen  şiirler okunurken, pandemi nedeni ile Muhtarlar Günü kutlamaları çelenk koyma töreni ile sınırlandırıldı.