Anahtar Kelimeler: Kozan’ Muhtarlar kutlandı

Kozan’da Muhtarlar Günü kutlandı

Kozan’da Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları çerçevesinde Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na dernek başkanı Salim Açıkgöz çelenk koydu.

Programa Kozan Kaymakamı Bahayyin Alp Arslanköylü, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Muhtarlık kurumunun kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Salim Açıkgöz günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, yerel demokrasinin en eski örneğinin muhtarlık kurumunun temsil ettiğini ifade etti. “Devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır” diyen Salim Açıkgöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"“Muhtarlık, toplumumuzun tarihsel ve geleneksel niteliklerini içeren öz kültüründen doğan bir kurumdur. Siyasi partilerimiz demokrasimizin nasıl vazgeçilmez bir unsuru ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi muhtarlar da demokrasinin temel taşıdır. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köklü bir rol oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı Şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam sunuyorum. ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Kozan’daki yaklaşık 40 muhtarın Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan programa katılmak için Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Cuma günü Düşler Alemi’nde muhtarlar onuruna yemek verileceği öğrenildi.

 

Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş günün anısına tüm muhtarlar adına Dernek Başkanı Salim Açıkgöz’e ‘Tevhit’ yazılı Türk bayrağı hediye