KOZAN'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

KOZAN

Kozan ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Kozan Hükümet Konağı bahçesindeki tören alanında gerçekleştirilen programa, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Kozan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, MHP Kozan İlçe Başkanı Şerif Köşeli, Kozan Belediyesi Meclis Üyesi Tuğşad Açıkgöz ve mahalle muhtarları katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: 

"Muhtarlık, toplumumuzun tarihsel ve geleneksel niteliklerinden doğan, öz kültürümüzün bir yansıması olan bir kurumdur. Aynı zamanda söz sahibi, seçilmiş, eren ve ihtiyar anlamlarını taşımaktadır. Siyasi partilerimiz demokrasimizin nasıl vazgeçilmez bir unsuru ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, muhtarlar da demokrasinin temel taşıdır."

Açıkgöz, muhtarların vatandaşların kamu hizmetlerine kolay ve hızlı erişim sağlamasında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. "Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Böylesine önemli bir görevi ifa eden, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ilçemizde görev yapan muhtarlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum," dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Programın ardından, Muhtarlar Derneği Binası'nda davetlilere ikramda bulunuldu.



Anahtar Kelimeler: KOZAN' MUHTARLAR KUTLANDI